Farmacia verde pentru febra fânului

12 mai 2014 7:51   Sănătate
Ultima actualizare:

Simptomele rinitei alergice de sezon pot beneficia şi de tratamente cu remedii din natură. Medicul Cristina Bălănescu ne recomandă câteva dintre astfel de leacuri.

Calmante în caz de erupţii

* Sucul de cartofi. Se taie cartofii bucăţi şi se introduc direct în storcătorul de fructe sau se dau pe răzătoare; se stoarce sucul şi se beau 50 ml dimineaţa, pe stomacul gol.* Păpădia. Se face o cură cu tije de păpădie, salată, timp de o săptămână, cu pauză de câte o săptămână; se poate repeta nelimitat.* Decoctul de măceşe: se pun 4 linguri de măceşe la 1l de apă clocotită, se fierbe 8 minute, se strecoară, se consumă pe parcursul unei zile.* Amestec din plante. Tinctură din: lânăriţă - 2 g, iarbă-mare, rădăcină - 2 g, trei-fraţi-pătaţi - 4 g, mentă - 4 g, păpădie - 4 g, turiţă-mare - 4 g. Amestecul se umezeşte cu 100 ml de apă rece, se lasă în repaus 2 ore, se adaugă 200 ml de alcool de 80 de grade, se agită, se lasă la macerat 10 zile, agitând zilnic de 2-3 ori. Apoi, se strecoară, se pune într-un recipient din sticlă cu dop etanş. În uz intern: câte 10 picături de 3 ori pe zi, în ceai sau apă. Uz extern: tamponări sau badijonări.* Cura cu suc de roşii: 100 ml zilnic, câte 10 zile pe lună, timp de 3 luni.* Cura cu tinctură de aloe: câte 10 picături de 4 ori pe zi, într-o cură de 3 luni. * Tinctura de angelică: câte 25 de picături de 3 ori pe zi, timp de 3 luni.* Infuzia de trei-fraţi-pătaţi: 1 linguriţă de plantă la 250 ml de apă clocotită, se infuzează 7-8 minute, se beau 3 căni pe zi, 3 luni.* Decoct de ulm - se obţine din 5 g de scoarţă de ulm la 150 ml de apă. Se lasă la fiert până scade la jumătate, se strecoară şi se consumă în 3 reprize, după mesele principale.

Leacuri în mâncărimea ochilor

* Infuzia din coacăz-negru - se prepară dintr-o linguriţă de plantă la 250 ml de apă clocotită. Se infuzează 12 minute şi se consumă 2 căni pe zi, 10-15 zile, chiar dacă mâncărimea a dispărut.* Infuzia de afin - se obţine dintr-o linguriţă de plantă la 250 ml de apă clocotită. Se infuzează 15 minute, se consumă 2 căni pe zi, timp de 10-15 zile.* Decoctul din silur - 1 lingură de plantă la 250 ml de apă. Se fierbe 10 minute, se beau 3 căni pe zi, iar cu soluţia obţinută se pot face şi spălături.

Află mai multe remedii pe clicksanatate.ro

Mai multe