Fasolea roșie cu bobul mare, o sursă importantă de proteine și potasiu
Fasolea roșie cu bobul mare este consumată frecvent, mai ales în chilii, fiind considerată o sursă excelentă de potasiu, de acid folic și fier. Acest soi de fasole le poate oferi vegetarienilor proteinele de care organismul lor are nevoie.
Acest sortiment de fasole, spun nutriționiștii, are un efect impresionant asupra nivelului de colesterol. Unele studii efectuate la Universitatea Kentucky, renumită în domeniul fibrei, scot în evidența faptul că 120 g de fasole gătită pe zi și consumată pot reduce nivelul de colesterol de 200 mg.
Fasolea roșie reduce riscul de apariție a diabetului, dar și atacului cerebral sau al bolilor cardiovasculare, susțin terapeuții europeni. Fibră prezența în compoziția acestui soi de fasole grăbește trecerea hranei prin tractul gastrointestinal, fapt ce ajută la o digerare mai ușoară și poate preveni cancerul de colon.
Acidul folic ce se regăsește în cantitate semnificativă în compoziția acestei legume împiedică apariția diverselor forme de cancer și a bolilor de inimă.
De asemenea, potasiul din compoziția acestui tip de fasole ține sub control tensiunea arterială și astfel poate preveni atacul de inimă sau cel cerebral.
Recomandarea specialiștilor
Persoanele la care consumul de acest soi de fasole este însoțit de aparatia gazelor intestinale pot folosi pastilele antigaze care combat substanțele ce produc aceste gaze, prezente în magazinele naturiste și în farmacii.