Feriga elimină viermii intestinali

27 aprilie 2017 13:33   Sănătate
Ultima actualizare:

Cei mai mulți dintre noi o recunoaștem din buchetele de flori sau drumeții, însă feriga oferă și o mulțime de beneficii pentru sănătate.

În țara noastră este comună în pădurile montane și subalpine, fiind folosită cu succes în tratarea reumatismului și a multor altor afecțiuni. Feriga conține glucide, monoglucide, glicozide, enzime, rășini și acid flavonic, cu efecte terapeutice.

Tratamentul pentru tratarea viermilor intestinali poate include și feriga. Se prepară un decoct dintr-o lingură de ri­zomi  proaspăt răzuiţi (nu uscaţi) şi 100 ml apă, iar peste decoctul rezultat, după filtrare, se adaugă 100 g zahăr şi se mai fierbe 10 mi­nute. Se administrează dimineaţa, pe stomacul gol, câte o lingură în două reprize, la interval de 15 mi­nute.

Rizomii conțin filicină, substanță ce are o acțiune deparazitară, însă folosirea ferigii pe cale internă se face cu precauție și cu sfatul medicului, deoarece în cantități mari devine otrăvitoare.

Ameliorează simptomele reumatismului

Durerile cauzate de reumatism pot fi un adevarat chin pentru cine se confruntă cu această problemă, iar feriga le poate ameliora. Frunzele proaspete ale plantei se aplică pe zonele afectate, putând fi preparate și sub formă de decot, folostite apoi sub formă de comprese calde.

Acestea se pun in 500 de ml de apă rece, se lasă la macerat o zi, apoi se fierb 10 minute. După ce se strecoară, se pun pe o compresă de bumbac, remediu menținându-se peste noapte.Se vor observa îmbunătățiri în ceea ce privește mobilitatea, iar durerea nu mai este la fel de supărătoare.

Utilă în cazul picioarelor umflate

Băile calde în care se pun rădăcini de ferigă împreună cu frunze de nuc pot fi folosite în cazul varicelor, îmbunătățind aspectul acestora și prevenind formarea altora. De asemenea, persoanele care petrec mult timp în picioare și suferă de dureri sau au picioarele umflate pot încerca băi doar cu ferigă.

Frunzele plantei se pun la macerat într-un vas cu 200 de ml de apă rece, o zi. După acest interval, se fierb cu aceeași apă, 10 minute. Se strecoară totul printr-o sită și se adaugă într-un lighean cu 3 litri de apă caldă. Se stă cu picioarele în acest lichid până când se răcește.

Află pe clicksanatate.ro cum să alungi durerile lombare cu ferigă!

Sexul te face mai inteligent

Cum să-ți reduci nivelul colesterolului în mod natural

Mai multe