Fibrele te ajută să slăbeşti sănătos
Fasolea, mazărea, lintea şi fructele, toate au în comun un „ingredient” special: fibrele. Ne ajută să avem o digestie sănătoasă şi un organism puternic. Iată cinci motive să consumăm cât mai multe produse bogate în fibre.
Scad colesterolul
Fibrele din cereale sau leguminoase ajută la scăderea colesterolului prin influenţarea absorbţiei lui din alimente, la nivelul intestinului subţire.
Fibrele inhibă absorbţia unor grăsimi, fiind utile în regimul persoanelor hipertensive sau cu boli cardiace.
Fibrele alimentare influenţează atât absorbţia grăsimilor, cât şi a glucozei la nivel intestinal. Cercetătorii spun că fibrele alimentare ar fi utile şi în prevenţia diabetului zaharat de tip II.
Astfel, fibrele insolubile reduc răspunsul glicemic, reduc nivelul de insulină şi diminuează apetitul, lucru ce ar putea controla şi obezitatea.
Pentru că se umflă în intestine, fibrele creează repede senzaţia de saţietate şi foamea dispare odată cu nevoia de a „ciuguli” între mese.
De aceea, fibrele sunt un aliat de nădejde în regimurile alimentare. Mai mult, consumul caloric este minimal şi ajută şi la detoxifierea organismului.
Vezi mai multe beneficii ale fibrelor aici.