FOTO / VIDEO Imagini șocante! Cum vă străpung căpușele pielea

31 octombrie 2013 14:26   Sănătate
Ultima actualizare:

Acesta este rezumatul titlului unei lucrări științifice cât se poate de serioase. În limba engleză titul complet este ”How ticks get under your skin: insertion mechanics of the feeding apparatus of Ixodes ricinus ticks”. Nu îl voi traduce.

Lucrarea a fost publicată astăzi în Proceedings of the Royal Society B. și detaliază mecanismele prin care o specie de căpușă, Ixodes ricinus, poate penetra pielea. În rezumatul lucrării se arată că aceste căpușe ”Ixodes ricinus își folosesc trompa pentru a străpunge pielea gazdei și a rămâne atașate timp de aproximativ o săptămână. Acest interval de timp este suficient pentru ca spirochetele care produc boala Lyme să treacă de la căpușe la gazdă. Pentru a înțelege mecanismul prin care sunt îndeplinite aceste două sarcini (străpungere și fixare) am înregistrat evenimentele prin tehnici cinematografice pe care apoi le-am interpretat cu ajutorul imaginilor obținute prin microscopie electronică […]”

Imaginea de mai jos vă prezintă o structura complexă, alcătuită din ”cârlige” și ”ghimpi” care... CITEȘTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ȘI VEZI IMAGINI ȘOCANTE PE ȘTIINȚĂ&TEHNICĂ!

Mai multe