Fructele de pădure te scapă de boli

4 august 2014 21:34   Sănătate
Ultima actualizare:

Ferite de poluarea de la oraşe, crescute în natură, sub roua proaspătă a dimineţilor, fructele de pădure sunt considerate adevărate medicamente naturale. Află din numărul de august al revistei Click! Sănătate! La ce te ajută acestea.

Coacăzele. Cu un gust dulce-acrişor, coacăzele se numără printre fructele de pădure bogate în vitamine şi cu nenumărate proprietăţi terapeutice. Au nenumărate beneficii în cazul în care suferi de avitaminoză (lipsă de vitamine), epuizare fizică şi psihică sau impotenţă. Micile boabe dulci-acrişoare sunt de ajutor în tratarea răcelilor, pentru că întăresc imunitatea. De asemenea, reduc tensiunea arterială, îmbunătăţesc funcţia cardiacă şi memoria şi stabilizează funcţia hepatică.

Afinele tratează deficienţa de fier şi bolile gastro-intestinale. Boabele proaspete de afine sunt indicate şi în reducerea simptomelor gutei, reumatismului şi bolilor inflamatorii. Nisipul la rinichi, arsurile stomacale şi enterita pot fi tratate cu ceai pe bază de afine. Dacă suferi de boli de piele (acnee, eczeme, psoriazis), pasează câteva fructe şi aplică-le pe zonele cu probleme. Cu acest remediu, pielea nu va mai avea un aspect inflamat. Decoctul din frunze de afin (1 linguriţă de frunze la o cană cu apă fierbine) reduce transpiraţia mâinilor şi a picioarelor, calmează inflamaţiile de la nivelul gâtului şi gurii şi scade nivelul de zahăr din sânge. 

Murele conţin vitaminele A, B, C, E, K şi zaharuri, numărându-se printre fructele cu cea mai mare cantitate de antioxidanţi. Fructele necoapte sunt benefice în cazul diareei, iar cele coapte tratează constipaţia. Murele au rolul de a întări pereţii capilarelor, având acţiune antiinflamatoare şi de îmbunătăţire a memoriei. Decoctul din rădăcină de mure poate fi utilizat în tratarea infecţiilor respiratorii şi ajută la restabilirea funcţiei hepatice. Frunzele vindecă diareea şi opresc sângerările.

Mai multe