Fructele, indicate în crizele de hipoglicemie

19 decembrie 2017 14:25   Sănătate
Ultima actualizare:

Hipoglicemia poate să dea amețeală, senzația puternică de foame, dureri de cap, confuzie, inabilitatea de a se concentra a pacientului, transpirație, vedere încețoșată, tremurături, pierderea conștienței. Hipoglicemia e primul indicator al unui diabet de tip 2 și un indicator al unui ficat gras.

Una dintre cauzele majore ale ficatului gras sunt viruşii sau bacteriile care-şi fac loc în ficat, dieta bogată în proteine, medicamentele sau toxinele provenite din metabolizarea alcoolului sau a pesticidelor. Din cauză că ficatul e suprasolicitat, se înveleşte cu o pătură de grăsime, ca să interzică potenţialilor agenţi patogeni să mai intre pe teritoriul lui. Acest proces de auto-protecţie poate lucra chiar şi împotriva propriului corp. Pe măsură ce ficatul se închide, nu mai păstrează glucoza, lăsându-i-o pe toată pancreasului. Pe măsură ce trece timpul, pancreasul nu mai poate face faţă, astfel că nu mai produce insulină sau nu poate s-o folosească aşa cum trebuie.

În crizele de hipoglicemie, cei mai mulţi oameni se reped la o porţie mare de zahăr. Poate fi o băutură dulce, o ciocolată sau orice altă formă de glucoză, dar aceste practici nu ajută ficatul, pentru că ce-i trebuie ficatului sunt mai multe fructe. Dar fructele sunt zahăr... ai să spui. Fructele sunt forma corectă de zahăr sau glucoză – genul care, împreună cu o dietă săracă în grăsimi ajută ficatul să se recupereze.

Descoperă la ce alte concluzii interesante au ajuns cercetătorii pe clickpentrufemei.ro.

Ficat gras? Plantele te pot ajuta!

Avocado, un remediu natural universal

Mai multe