Fructele roşii, sursă de tinereţe. 10 alimente care încetinesc îmbătrânirea

18 noiembrie 2014 21:34   Sănătate
Ultima actualizare:

Multe alimente conţin nutrienţi care ne ajută organismul să-l păstrăm veşnic sănătos şi tânăr. Graţie proprietăţilor lor antioxidante şi protectoare, majoritatea reuşeşte să păcălească timpul şi să încetinească procesul de îmbătrânire.

Broccoli. Este o sursă bogată în betacaroten, acid folic, potasiu şi vitamine A, B şi C, care protejează pielea. Se recomandă consumarea lui gătit la abur.

Legumele verzi. Conţin glucide, cu un index glicemic foarte scăzut. Sunt bogate în fibre şi micronutrienţi esenţiali, dar şi proteine şi antioxidanţi, cu rolul de a proteja pielea.

Avocado. Hrăneşte pielea, graţie aportului ridicat de vitamine.

Cerealele integrale. Sunt foarte hrănitoare, dar şi extrem de sănătoase. Bogate în fibre şi antioxidanţi, ele trebuie incluse în dieta zilnică.

Fulgii de ovăz. Menţin pielea hidratată şi combat alergiile. Sunt o sursă de energie şi oferă rapid o stare de saţietate.

Fructele roşii. Sunt o sursă bogată de antioxidanţi naturali, datorită conţinutului ridicat de carotenoide. Ele încetinesc procesul de îmbătrânire al pielii.

Ceaiul verde. Conţine antioxidanţi de aproape 50 de ori mai puternic decât vitamina C sau E, făcându-l cel mai mare aliat al tinereţii.

Strugurii. Conţin resveratrol, o sursă naturală a longevităţii. Această substanţă protejează celulele de radicalii liberi şi previne îmbătrânirea.

Algele. Joacă un rol important în detoxifiere. Poti fi consumate în salate, supe sau piure.

Somonul. Are un conţinut ridicat de grăsimi sănătoase, care protejează pielea. Mai mult, este o sursă excelentă de vitamina B şi vitamine liposolubile, precum vitamina A, care ajută la menţinerea ţesuturilor, şi vitamina D, care ajută la absorbţia calciului.

Mai multe