Fructele uscate, sursă de minerale
Organismul nostru are tot timpul nevoie de fibre, vitamine şi minerale. Când nu avem la îndemână fructe proaspete, ele pot fi înlocuite cu cele uscate. Îşi păstrează proprietăţile benefice mai bine decât cele din compot sau dulceaţă.
Smochinele, prunele, strugurii sau caisele sunt cele mai cunoscute fructe care prin uscare, rămân la fel de gustoase şi sănătoase. Fructele uscate sunt bogate în fibre şi carbohidraţi, conţin multe vitamine şi minerale.
Bogate în zaharoză, fructoză şi glucoză naturale, ele oferă o sursă constantă de energie. Fructele uscate reprezintă cea mai sănătoasă sursă de zahăr, după fructele proaspete. Au proprietăţi tonifiante, laxative, diuretice, emoliente.
Sunt foarte nutritive şi se digeră la fel de uşor ca şi fructele crude. Astenia, anemia, stările febrile, iritaţiile gastro-intestinale sau afecţiunile căilor respiratorii (viroze, bronşite, laringite, traheite) îşi găsesc remediul în fructele uscate, datorită potasiului, calciului, fierului, seleniului şi vitaminelor A, B1, B2, C.