Fructele vă scapă de nervi şi oboseală
Primăvara, organismul are nevoie de alimente bogate în vitamina B, C, Mg, Fe, Zn şi coenzima Q10. Printre cele mai energizante alimente sunt: cerealele integrale, pătrunjelul, algele marine, piersicile, dovleceii, smochinele, ficatul şi carnea roşie.
O mulţime de legume cu frunze comestibile sunt de nelipsit la masă, pentru aportul lor de vitamine şi de minerale.
Ce mâncăm?
Urzicile din piaţă sunt foarte bogate în fier, antioxidanţi şi le putem consuma sub formă de ciorbă, mâncare de urzici sau ceai de urzici.
Spanacul conţine fier şi magneziu, iar pătrunjelul, loboda, ştevia sunt bogate în vitamina C şi antioxidanţi.
Pentru starea de astenie poate fi vinovată o deficienţă de Magneziu, pe care o putem contracara consumând migdale, mere, avocado, nuci, orez brun, ţelină, peşte, curmale.
Eliminaţi din alimentaţie dulciurile concentrate, care accentueză starea de astenie şi întreţin un cerc vicios, prin creşteri şi descreşteri bruşte ale glicemiei.
Fructele şi legumele crude, seminţele încolţite, bogate în enzime, ne vor ajuta să trecem de această perioadă.