Fructul care conține cea mai mare cantitate de antioxidanți: Goji, antiaging tibetan
Deşi fructele Goji sunt cunoscute în Tibet şi folosite în medicina tradiţională de mai bine de 2000 de ani, proprietăţile lor nutritive au fost recunoscute foarte recent de medicina modernă. Cercetările au scos în evidență faptul că localnicii care consumau zilnic fructele goji sub diferite forme-uscate, sub formă de ceai sau ca ingredient în mâncăruri, trăiau mai mult, erau mai energici şi mai sănătoşi chiar şi după ce depăşeau vârsta de 100 de ani
De altfel, în regiunea Tibet s-a dovedit că numărul persoanelor centenare este de 16 ori mai mare, comparativ cu alte regiuni ale lumii
Fructele Goji sunt bogate în minerale, vitamine și glutation
Fructele Goji sunt considerate de nutriţionişti ca fiind fructele care conţin cea mai mare concentraţie de antioxidanţi. În compoziţia lor se găsesc cantităţi importante de caroten, aproape toţi aminoacizii, multe minerale (printre care calciu, magneziu, germaniu, fier, crom, zinc, seleniu), vitamine precum E, C (în concentraţie foarte mare), B1, B3, B5, acizi graşi, o mare varietate de polizaharide şi de flavonoide, dar şi glutation, un puternic antioxidant care previne îmbătrânirea precoce.
Recomandarea specialiștilor
Fructele Goji sunt valoroase pentru creşterea imunităţii şi pentru revigoarea psihică. Specialiştii recomandă un consum de 25 de g de fructe pe zi (aproximativ o lingură de supă), mâncate dimineaţa sau chiar la amiază. De asemenea, fructele pot fi adăugate în salate, supe, ciocolate, îngheţate, sucuri, vin de fructe sau în lichioruri. Goji trebuie consumate de persoanele anemice și de persoanele care postesc.