Fructul de vară care previne anemia! Îl poți folosi în prăjituri și sucuri

16 august 2023 16:00   Sănătate

Nectarinele sunt unele dintre cele mai iubite fructe de vară, știai că aceasta poate preveni anemia? Acest fruct înrudit cu piersica conține un mineral esențial care combate această problemă. Mai mult, este foarte bun și pentru copiii care se confruntă cu anemie, așa că puteți folosi nectarinele într-o varietate de prăjituri și sucuri sănătoase, dar și foarte delicioase.

Nectarinele conțin mult cupru, potasiu și vitaminele B3 și C. Vitamina C susține sănătatea imunitară prin stimularea producției de celule albe din sânge numite fagocite și limfocite, care protejează organismul împotriva infecțiilor. Un studiu mai vechi efectuat pe 800 de adulți cu COVID-19 a arătat că administrarea a 16 doze de 200 mg de vitamina C a redus atât dependența de ventilator, cât și rata de deces. Alte cercetări sugerează, de asemenea, reducerea șederii în spital și scăderea severității simptomelor.

Nectarinele conțin, de asemenea, cantități mici de vitamina A, luteină, zeaxantină, mangan, zinc, fier, magneziu și fosfor.

Beneficiile nectarinelor

Previn anemia

Consumul de nectarine alături de alimente bogate în fier (precum spanacul) poate ajuta la prevenirea anemiei, o afecțiune care rezultă din lipsa hemoglobinei sau a celulelor roșii din sânge. Deoarece celulele roșii din sânge transportă oxigenul prin corp, cei cu anemie se pot simți obosiți. Vitamina C susține aportul de fier prin transformarea acestui mineral într-o formă mai ușor de absorbit în corpul dumneavoastră. Totuși, ar trebui să vă asigurați că asociați nectarinele cu alimente bogate în fier, cum ar fi fasolea și carnea, pentru a preveni anemia.

Sunt bogate în antioxidanți

Antioxidanții ajută la reducerea stresului oxidativ, care este cauzat de un dezechilibru al moleculelor instabile numite radicali liberi din corpul dumneavoastră. În timp, stresul oxidativ poate cauza boli precum diabetul, Alzheimer și bolile de inimă. Alți antioxidanți din nectarine includ flavonoidele și antocianinele, care contribuie la aspectul, gustul și aroma multor fructe și legume.

Flavonoidele pot ajuta la prevenirea declinului funcției cerebrale legat de vârstă, în timp ce antocianinele joacă un rol în reducerea inflamațiilor și a bolilor de inimă. Nectarinele conțin, de asemenea, cu compuși fenolici - un tip de antioxidant polifenol care, de asemenea, vă protejează de radicalii liberi.

Ajută la scăderea în greutate

Nectarinele pot ajuta la pierderea în greutate în mai multe moduri. În primul rând, sunt o sursă bună de fibre, care susțin senzația de sațietate. Dacă vă simțiți deja sătul, este puțin probabil să mâncați în exces. În plus, acest fruct este în mod natural sărac în calorii și grăsimi. Consumul unei cantități mari de fructe și legume cu puține calorii poate susține în mod natural pierderea în greutate atunci când sunt consumate în locul gustărilor cu multe calorii și puține substanțe nutritive.

Mai multe