Frunzele de dafin fac bine celor care suferă de anxietate sau de boli digestive
Dau un gust aparte mâncărurilor, dar pot fi folosite şi în scop medicinal pentru mai multe boli. Frunzele de dafin fac bine celor care suferă de anxietate, boli digestive sau inimă.
Digestie. Frunzele de dafin au un impact puternic asupra sistemului gastrointestinal, având totodată efect diuretic şi antivomitiv. Pot fi folosite în caz de intoxicaţie, ajutând organismul să elimine substanţele toxice din sistem. Substanţele active din dafin ameliorează crampele abdominale, calmează simptomele sindromului de colon iritabil şi stimulează digestia.
Afecţiuni respiratorii. Aplicat direct pe piept, uleiul esenţial de dafin poate ameliora simptomele afecţiunilor aparatului respirator. Se recomandă lăsarea uleiului peste noapte, pentru că acesta va acţiona în continuare. Inhalarea vaporilor acestui ulei poate stimula expectoraţia, ameliorând astfel tusea şi accelerând procesul de vindecare.
Inimă. Acidul cafeic din frunzele de dafin, precum şi alţi antioxidanţi care se regăsesc în acestea, îmbunătăţesc sănătatea inimii: fortifică pereţii venelor capilare şi contribuie la eliminarea colesterolului “rău” din sânge.
Antiinflamator. Aceste frunze conţin un fitonutrient care poate reduce atât inflamaţia, cât şi iritaţia, fiind eficiente atât în ameliorarea durerilor articulare, cât şi în tratarea erupţiilor cutanate.
Anxietate. Linalolul este un ingredient activ care se regăseşte în frunzele de dafin şi care poate reduce nivelul hormonului stresului din organism, mai ales dacă este folosit sub formă de aromaterapie. Expunerea îndelungată la stres poate favoriza instalarea şi menţinerea anxietăţii, de aceea e bine să combatem această problemă.