Frunzele de liliac alb tratează arsurile de piele foarte grave !
A înflorit liliacul! Despre delicatele inflorescenţe de liliac, cu mirosul lor inconfundabil, asemănător celui de iasomie, plantă cu care se înrudeşte, tradiţia populară ne dezvăluie multe secrete. Cercetătorii susțin că liliacul este numit şi floarea memoriei, pentru că mirosul florilor sale parfumate ne trezeşte amintiri de mult uitate. În tradiția populară, floarea de liliac alb este şi emblema aniversărilor, a nunţilor şi a petrecerilor în aer liber, deoarece parfumul său destinde atmosfera.
Puține persoane știu că remediile populare de liliac alb au efecte terapeutice remarcabile asupra problemelor noastre de sănătate în momentele dramatice din viața noastră. În schimb, frunzele de liliac alb tratează în mod miraculos suferințele fizice cauzate de unele accidente grave: de muncă, de circulație sau casnice.
Liliacul alb tratează suferințele fizice cauzate de accidente grave
Cercetătorii au constatat că arsurile provocare de lichide fierbinţi (bulion, magiun), de substanţe chimice, de gaze, vapori supraîncălziţi sau de metale topite, drame ce provoacă dureri insuportabile, pot fi tratate cu ajutorul frunzelor de liliac alb. Terapeuţii susțin că arsura de gradul II sau III, care depăşeşte 15% din suprafaţa corpului unui adult şi 5% din cea a copilului, are nevoie de îngrijiri medicale imediate. În cazul unei arsuri de gradul III sau IV, când durerile sunt insuportabile, primele îngrijiri medicale se acordă la locul accidentului. Dar atunci când victimele sunt în stare critică, iar medicii sunt rezervaţi în privinţa salvării lor (în cazul arsurilor grave), medicina populară are la îndemână un remediu care a salvat sute şi sute de vieţi. În mod miraculos, tratamentul cu frunze de liliac alb vindecă pielea în profunzime şi pe tegument nu rămâne nici o urmă de cicatrice.
Cum se prepară leacul, cum se administrează
Ingrediente : Un pumn de frunze de liliac alb și 500 ml de apă.
Preparare: Leacul se prepară dintr-un pumn de frunze de liliac alb care se fierb în 500 ml de apă, la foc mic, până când apa se înnegreşte. Din acest decoct se scot frunzele şi, când acestea sunt călduţe se aplică pe locurile arse. Dacă pielea victimei este acoperită de bandaje, acestea se îndepărtează pentru câteva minute. Se așează frunzele fierte de liliac călduțe pe zona critică, iar deasupra lor se aplică din nou pansamentul. Pe parcursul zilei, bolnavul trebuie supravegheat de o rudă sau de un cadru medical, care să-i umezească, în permanență, pansamentele cu decoctul în care s-au fiert frunzele de liliac. În timpul tratamentului, bandajul trebuie să fie tot timpul umed. După un interval de 24 de ore, se prepară un nou decoct și, pe locurile arse, se aplică alte frunze fierte de liliac alb, când acestea sunt călduţe. În general, după 5-6 zile de tratament, situaţia tegumentului afectat se ameliorează, dar tratamentul trebuie continuat şi dacă victima este externată din spital. S-a constatat că, în funcţie de gravitatea arsurii, pielea se vindecă după trei-patru săptămâni de tratament. Mai mult, după ce tegumentul s-a vindecat, dispar şi urmele tragediei-cicatricele.