Frunzele de varză alină durerile
Crudă, gătită sau murată, varza are efecte pozitive asupra sănătăţii. Nu-şi pierde calităţile nutritive nici dacă este preparată mai elaborat. Varza este bogată în fitonutrienţi şi vitamine (A, C şi K), precum şi antioxidanţi naturali care previn apariţia cancerului, dar au un efect benefic şi asupra frumuseţii.
Ulcerul: Proprietăţile alcaline şi glutamina conţinute de acest aliment reduc inflamaţia mucoasei stomacale.
Imunitate: Pentru că e bogată în vitamina C, ne fereşte de răceli şi întăreşte sistemul imunitar.
Cataracta: Protejează vederea de afecţiunile apărute odată cu înaintarea în vârstă, întrucât conţine mult betacaroten.
Constipaţie: Întrucât conţine foarte multe fibre, oferă un tranzit intestinal fără probleme şi previne apariţia constipaţiei.
Rol antiinflamator: Ameliorează senzaţia durerii în mai multe situaţii. Frunzele înmuiate în apă călduţă se pun pe sânii dureroşi (în alăptare), dar şi pe articulaţiile dureroase.
Alzheimer: Varza roşie conţine antioxidanţi şi vitamina K, care ajută la prevenirea depunerilor de colesterol pe vasele de sânge. Riscul de a face Alzheimer e redus.
Anticancerigen: Antocianii conţinuţi de varză au un efect anticancerigen asupra organismului. Consumatorii de legume crucifere riscă mult mai puţin apariţia de cancer la sân.
Dietă: Are foarte puţine calorii, deci este ideală în curele de slăbire, mai ales că are şi un gust delicios.
Frumuseţe: Consumul de varză face pielea mai luminoasă, datorită antioxidanţilor. Aceştia ne protejează de ultraviolete şi alţi factori nocivi.