Ghimbirul, remediul miraculos care ajută la prevenirea cancerului

2 decembrie 2015 15:16   Sănătate
Ultima actualizare:

Nu puţine sunt prorpeităţile terapeutice ale ghimbirului, leac folosit încă din cele mai vechi timpuri. Remediile pe bază de ghimbir te feresc de răceală, înlătură neplăcerile digestive şi lista nu se opreşte aici.

Calmează durerile de dinţi

Nevralgiile dentare pot fi ameliorate cu următorul remediu. Fă cataplasme din rădăcină proaspătă sau o lingură de rădăcină uscată şi umezită, pusă într-un pansament sau o pânză uscată şi apoi aplică pe dinţii şi măselele care dor.

De asemenea, tot pentru durerile puternice de dinţi, până ajungi la medicul stomatolog, poţi scăpa de durere cu ajutorul soluţiei din: 10-15 picături de tinctură de ghimbir, diluată în 100 ml de apă caldă.

În această soluţie se înmoaie un pansament steril, care se aplică atât pe obraz unde e zona dureroasă, cât şi pe dintele cu probleme.

De curând, proprietăţile curative ale acestei plante s-au extins şi în sfera cancerelor. Cercetătorii americani au făcut un studiu pentru a vedea dacă ghimbirul poate preveni şi inhiba formaţiunile canceroase colorectale.

Descoperă pe clicksanatate.ro ce alte beneficii aduc remediile cu ghimbir

Mai multe