Gonoreea, din ce în ce mai dificil de tratat

13 aprilie 2018 16:19   Sănătate
Ultima actualizare:

În fiecare an, 78 milioane de oameni din întreaga lume se infectează cu această boală cu transmitere sexuală, iar tendința este de creștere. Gonoreea este încă tratabilă - dar agentul patogen care o provoacă e foarte inventiv, avertizează medicii. 

Gonoreea este o infecție cu transmitere sexuală, produsă de bacteria Neisseria gonorrhoeae. Cunoscută și sub denumirea populară de blenoragie, infecția este larg răspândită, mai ales la adulții tineri care au avut mai mulți parteneri sexuali. Cea mai eficientă metodă de prevenire este folosirea prezervativului.

Cum se manifestă

La mai mult de jumătate dintre femei și aproximativ 10% din bărbați, boala nu prezintă simptome. Primul semn este, de obicei, o secreție purulentă la vârful penisului sau din vagin, dar și arsuri la urinare.

Combătută cu antibiotice

Pentru diagnosticare, se recoltează secreție de la nivelul uretrei sau colului, care va fi examinată pentru a evidenția bacteria.

Pentru tratarea infecției se administrează antibiotice. Persoana infectată nu trebuie să aibă raporturi sexuale cel puțin 3 săptămâni după tratament - și atunci doar după ce medicul a confirmat vindecarea prin repetarea analizei secreției.

Află pe Clicksanatate.ro ce complicații dă această boală dacă nu este tratată!

Ce trebuie să conțină meniurile tale ca să ai pielea sănătoasă3 ponturi să previi cariile și îngălbenirea dinților

Mai multe