Grăsimile nesaturate nu sunt dăunătoare sănătății

31 octombrie 2016 14:24   Sănătate
Ultima actualizare:

James DiNicolantonio, specialist în boli carviovasculare din New York, susține că regimurile alimentare sărace în grăsimi nu reduc absolut deloc riscul bolilor de inimă. Acesta mai spune că nu grăsimile, ci zahărul şi alţi carbohidraţi sunt adevăraţii inamici ai sănătăţii noastre.

Despre recomandările actuale privind alimentaţia sănătoasă, James crede că sunt bazate pe date greșite din anii 1950, care au făcut să existe percepția că grăsimile saturate produc numeroase boli. În realitate, se pare că lucrurile nu stau deloc așa.

Grăsimile saturate nu măresc nivelul de colesterol

„Nu există nicio dovadă concludentă că o alimentaţie săracă în grăsimi ar avea vreun efect pozitiv asupra sănătăţii. La drept vorbind, literatura de specialitate arată că reducerea aportului de grăsimi nu are niciun efect (bun sau rău)”.

 „Teama oamenilor că grăsimile saturate măresc nivelul de colesterol este complet nefondată”, aduagă specialistul.

Citește mai multe despre subiect AICI.

Bilă leneșă sau febră? Află ce te poate ajuta.

Ce probleme dentare apar la vârstnici.

Mai multe