Grăsimile trans, „otrava“ din farfurie

5 martie 2015 14:19   Sănătate
Ultima actualizare:

Multe dintre alimentele pe care le consumăm conțin grăsimi care nu fac rău. Există însă și grăsimi care te pot îmbolnăvi, cunoscute sub denumirea de grăsimi trans. Pentru că sunt asociate cu diverse boli, este bine să le eviți.

Sunt grăsimi artificiale

Industria alimentară produce din plin alimente care conțin grăsimi trans, prezente în multe mâncăruri pe care le consumăm aproape zilnic.

„Grăsimile trans rezultă în urma hidrogenării acizilor grași mono- și poli- nesaturați pe cale chimică, în prezența hidrogenului, a unor condiții de temperatură și presiune și a unui catalizator. Acestea sunt grăsimi artificiale“, explică dr. Cristina Spiroiu, medic primar endocrinologie, diabet zaharat, la Spitalul Militar Central „Carol Davila“, din București.

În hrana noastră naturală se găsesc cantități mici și nedăunătoare de grăsimi trans. Acestea se produc în intestinul unor animale și se pot găsi în carnea de vacă și cea de oaie, derivatele de lapte - unt, smântână, lactate integrale și brânzeturi.

Află pe clicksanatate.ro ce alimente de pe piață conțin grăsimi trans

Mai multe