Grâul întăreşte imunitatea

25 iulie 2013 13:45   Sănătate
Ultima actualizare:

Grâul

Bobul de grâu abundă în elemente nutritive precum vitamine, minerale şi proteine, de aceea cura cu grâu încolţit previne artrita, scade pofta de dulciuri şi de alcool, îţi fortifică rădăcina firului de păr şi creşte capacitatea vizuală. Atunci când o ţii cel puţin trei luni, ea fortifică sistemul natural de protecţie a organismului împotriva bolilor, previne anemiile, dar are şi capacitatea de a ajuta organismul să se refacă mai repede după o intervenţie chirurgicală.

Cum se prepară: Într-un vas se pun 200 de grame de grâu şi se spală sub mai multe jeturi de apă. Apoi se dă vasul deoparte, iar din opt în opt ore se schimbă apa, având grijă să nu fie atins grâul. După trei zile, va apărea rădăcina şi un colţ mic verde. Când acesta ajunge la doi mm, se pun boabele într-o sită, ce se va ţine iarăşi sub jet. Se iau patru linguriţe de grâu mestecate cu miere de albine dimineaţa, pe stomacul gol.

Ovăzul

Unul dintre puţinele cereale care pot fi consumate în stare crudă, ovăzul poate fi eficient în cazul persoanelor care au nisip sau pietre la vezica biliară şi la rinichi, dar este indicat în acelaşi timp suferinzilor de diabet sau de hepatită. În cazul stărilor de astenie, surmenaj sau somnolenţă accentuată, cura cu ovăz funcţionează ca un adjuvant pe lângă tratamentele clasice, oferind un impuls de energie organismului. Principala calitate a boabelor de ovăz este dată însă de conţinutul ridicat de fibre ce ţin în frâu apetitul, stimulează digestia şi oferă o senzaţie de saţietate de lungă durată.

Cum se prepară: Fulgii de ovăz se pot consuma în stare neprocesată alături de ceai sau iaurt, fiind o alegere excelentă pentru un mic dejun sănătos, care-ţi va încărca bateriile cu energie pentru întreaga zi. Dacă nu-ţi place crud, îl poţi fierbe timp de 20 de minute în apă sau în lapte şi îl poţi mânca sub formă de budincă.

Mai multe