Gutuile te protejează împotriva cancerului de colon

17 octombrie 2016 17:11   Sănătate
Ultima actualizare:

Gutuile se numără printre fructele vedetă ale toamnei şi sunt unele dintre cele mai sănătoase. Este adevărat că nu prea le iubim din caza gustului lor astringent însă ar trebui să consumăm măcar două, trei fructe pe săptămână. Pe siteul slabsaugras.ro am găsit motivele pentru care gutuile nu ar trebui să lipsească din lista fructelor tale preferate.

Gutuile tratează diareea

Consumul regulat de gutui protejează intestinele şi tratează dizenteria, diareea, digestia dificilă şi inflamaţiile mucoasei. Consumate sub formă de peltea sau jeleu, gutuile au o acţiune benefică şi protectoare asupra intestinelor. Aceste fructe de toamnă sunt recunoscute pentru proprietăţile lor antidiareice. Taninurile care se regăsesc în gutui, datorită astringeenţei lor, protejează mucoasa intestinală. Pectinele absorb toxinele, iar taninurile au o acţiune antiseptică. Cei doi compuşi luptă împotriva bacteriilor sau a viruşilor şi germenilor prezenţi în caz de diaree.

Menţin sănătatea inimii

Gutuile stimulează apetitul, putând fi consumate de persoanele care suferă de anemie, de copii şi persoane în vârstă. Ele sunt benefice pentru menţinerea sănătăţii inimii, deoarece diminuează tensiunea arterială. Pe de altă parte, acidul citric şi pectina care se regăsesc în aceste fructe au efecte benefice asupra sistemului circulator.

Te protejează împotriva cancerului

Acest fruct vedetă al toamnei scade nivelul de colesterol rău din sânge şi protejează împotriva apariţiei mai multor tipuri de cancer printre care cancerul de colon. De asemenea, gutuile ameliorează infecţiile respiratorii, astmul, durerile de gât, având efecte benefice în tratarea afecţiunilor pulmonare. Consumul de gutui ameliorează indigestiile, stările de greaţă şi vomă dar şi problemele hepatice. Infuzia de frunze de gutui reduce febra şi cicatrizează rănile. Asta, în timp ce decoctul de seminţe de gutui este un bun expectorant şi antiinflamator.

Mai multe