Hai la o halbă! Studiu: o bere pe zi te face mai deștept și îți îmbunătățește memoria
Vești bune pentru amatorii de o bere rece pe caniculă! Cercetătorii de la Universitatea din Georgia, Athens, SUA, au descoperit că băutorii de bere au mintea mai ascuțită și rezolvă mai rapid testele de perspicacitate decât cei care fie nu beau alcool deloc, fie beau tărie sau vin.
Iată un motiv în plus să ieșiți din casă la o terasă, respectând regulile de distanțare socială și de igienă pentru a preveni răspândirea COVID-19! Cercetătorii de la Universitatea din Georgia, Athens, statul Georgia, SUA, au analizat 19.887 de persoane de ambele sexe cu o vârstă medie de 62 de ani. Din doi în doi ani au repetat testarea punându-i iar la încercare cu o serie de alte trei runde de verificare, timp de 12 ani. Toți voluntarii au menționat de la începutul testului ce tip de băutură alcoolică obișnuiesc să bea în mod regulat. Rezultatele au fost uimitoare!
Băutorii de bere mai inteligenți, cu o memorie mai bună și mai creativi
Deși până recent se considera că alcoolul încetinește gândirea și produce haos în minte, iată că rezultatele obținute de cercetătorii de la Universitatea din Georgia vin să contrazică prejudecățile. Testele realizate au demonstrat că persoanele care consumau bere în mod regulat aveau o memorie mai bună, abilități de gândire superioare, un vocabular mai bogat și asimilau cunoștințe mai repete și făceau conexiuni mentale mai rapid. În cazul bărbaților cantitatea ideală este de 15 beri pe săptămână și în cazul femeilor de opt beri pe săptămână. În cazul celor care depășeau acest prag, rezultatele testelor erau slabe.
Citește și:
De ce este bine să bei bere după ce faci sport?
5 motive să beți bere. Este un veritabil tratament pentru diverse afecţiuni
Băutorii ocazionali de bere, mediocri la testele de memorie și logică
Au fost comparați băutorii înrăiți cu cei ocazionali și s-a descoperit că, memoria celor înrăiți este superioară celorlalți. ”Studiul nostru a sugerat că un consum redus și moderat de alcool poate fi asociat cu o funcționalitate cognitivă mai bună, în ansamblu. Un consum redus de bere a evidențiat o scădere a funcțiilor cognitive odată cu avansarea în vârstă”, a declarat dr. Changwei Li, citat de The Sun. La analizele de sânge s-a remarcat de asemenea că un consum moderat de alcool are efecte pozitive asupra sistemului cardiovascular și întărește sistemul imunitar. Deci, data viitoare când ieșiți cu prietenii la o bere puteți spune că... faceți tratament!