Hrana de fiecare zi ne influențează sănătatea – susțin cercetătorii
Renumitul doctor american D`Adamo a studiat timp de 30 de ani grupele sanguine. El a ajuns la concluzia că hrana de fiecare zi ne influențează starea de sănătate. Totodată, există o strânsă legătură între grupa noastră de sânge, dieta specifică acesteia și starea noastră de sănătate.
Dr. Peter J. D* Adamo , fiul Doctorului D`Adamo, medic naturist, cercetător și cadru universitar recunoscut, este un continuator al cercetărilor privind relația dintre grupa sanguină, alimentație și boală, realizate de tatăl său.
Concluziile în urma experimentelor
În același timp, experimentele clinice realizate de dr. Peter J. D’Adamo privind grupa sanguină și starea de sănătate s-au bucurat de succese răsunătoare. În această privință, specialistul consideră că o mâncare este benefică pentru un om , dar devine o adevărată otravă pentru altul. De aceea, este firesc să ne hrănim cu alimentele recomandate de cercetători pentru grupa noastră sanguină:
Grupa sanguină B: Concluziile specialiștilor
Persoanele care au Grupa de sânge B sunt persoane echilibrate care se bucură de un sistem imunitar puternic și de un sistem digestiv tolerant. Persoanele cu Grupa sanguină B sunt consumatoare de produse lactate și răspund foarte bine la stres prin creativitate, spun specialiștii. În același timp, pentru a se menține supli și agili, reprezentanții Grupei sanguinei B trebuie să păstreze un echilibru între activitatea fizică și cea mental.
Recomandări privind Dieta Grupei sanguine B
În multe privințe, Grupa sanguină B se aseamănă cu Grupa sanguină 0, încât se crede că sunt înrudite. La un moment dat, Grupa sanguină B ia o formă total neobișnuită. În ansamblu ageri și robuști, persoanele Grupei sanguine B sunt capabile să reziste la multe boli severe , caracteristice vieții mondene, cum ar fi cardiopatiile și cancerul. Și în cazul în care persoanele din Grupa sanguină B contactează aceste boli, ele vor supraviețui. Dr. Peter D` Adamo susține că o persoană din Grupa sanguină B, care respectă dieta recomandată de specialiști poate să ocolească confruntarea cu bolile grave și să se bucure de o viață lungă și sănătoasă. Specialistul precizează că dieta acestei grupe sanguine este echilibrată și completă și include o mare varietate de alimente.
Factorul de creștere în greutate pentru Grupa B
Pentru cei care au Grupa sanguină B, cei mai importanți factori de creștere în greutate sunt : porumbul, hrișca, lintea, arahidele și semințele de susan. Toate aceste alimente afectează eficiența proceselor metabolice și contribuie la oboseală, la retenție hidrică și la hipoglicemie. Dr. Peter D `Adamo precizează că pacienții săi cu hipoglicemie îl întreabă adesea dacă trebuie să urmeze sfaturile standard de a consuma zilnic mese reduse cantitativ pentru a împiedica prin această metodă scăderea bruscă a glicemiei. Dar specialistul susține că descurajează aceste practici, deoarece contează ce alimente consumă persoana cu Grupa sanguină B și nu momentul în care aceasta mănâncă. Porumbul inhibă eficiența insulinei, limitează rata metabolică și determină hipoglicemie. Lintea inhibă aportul adecvat de subsatnțe nutritive, limitează eficiența metabolică determinând hipoglicemie. Și arahidele și semințele de susan limitează eficiența metabolică și determină hipoglicemie. În schimb, hrișca inhibă digestia, limitează eficiența metabolică și determină hipoglicemia. Totodată, grâul încetinește procesele digestive și metabolice, determină depozitarea alimentelor cu grăsimi, nu arderea lor pentru a obține energie. De asemenea, grâul inhibă eficiența insulinei.
Alimente care favorizează scăderea în greutate
Legumele verzi, carnea, ficatul, ouăle și produsele lactate cu conținut redus de grăsimi favorizează metabolismul eficient. Dar Ceaiul de lemn dulce contracarează hipoglicemia. Cercetătorul recomandă ca persoanele cu Grupa sanguină B să nu folosească niciodată suplimentele alimentare de lemn-dulce fără a fi supravegheate de medic.
Care sunt tipurile de carne deosebit de benefice
Dacă sunt obosite sau sunt suferinde de deficiențe ale sistemului imunitar, persoanele din Grupa sanguină B trebuie să consume de câteva ori pe săptămână carne roșie. Dintre tipurile de carne, cercetătorul le recomandă celor din grupa B să consume carne de fazan și de curcan, dar și carne de vițel, de bivol și carne tocată de vită.
Ce tip de carne trebuie să evite cei din Grupa B
Cercetătorul recomandă persoanelor din Grupa B să evite carnea de gâscă, de rață, de potârniche și de prepeliță. Carnea de pui, de exemplu, trebuie consumată cu prudență, deoarece acest tip de carne conține o substanță (o lectină aglutinantă) care poate cauza accidente vasculare. La această grupă sanguină, liniile directoare ale dietei nu sunt valabile pentru toți nativii.
Specii de pești deosebit de benefici Grupei B
De asemenea, cei cu Grupa sanguină B este bine să consume alimente marine, mai ales pești oceanici de apă adâncă ( cum ar fi codul și somonul) deoarece aceste specii de pești sunt bogate în uleiuri nutritive. De asemenea, păstrăvul, scrumbia, plătica, știuca, macroul, calcanul sunt surse excelente de proteine pentru cei din Grupa B.
Ce tipuri de pești trebuie să evite cei din Grupa B
Celor din Grupa B nu sunt benefice unele tipuri de pește: țiparul, stridiile, bibanul de mare, creveții, homarul, crabul sau bibanul dungat.
Grupa B poate consuma o varietate de produse lactate
Produsele lactate au fost recomandate în alimentația umană în perioada de apogeu a dezvoltării Grupei sanguine B, când animalele au fost domesticite. În cazul persoanelor din Grupa B, care prezintă intoleranță la lactoză, acestea trebuie să folosească un preparat enzimatic cu lactoză care va ușura digestia produselor lactate. Apoi, acești nativi trebuie să consume dieta specifică Grupei sanguine B, timp de câteva săptămâni, după care vor introduce treptat și un produs lactat precum iaurtul sau kefirul, produse care pot fi tolerate mai bine decât laptele integral. Celor din Grupa B le sunt recomandate alimentele pe bază de soia care să înlocuiască produsele lactate, chiar dacă acestea nu au multe efecte benefice pentru sănătate.
Produse lactate deosebit de benefice pentru Grupa sanguină B
Pentru sănătatea acestor nativi sunt deosebit de benefice numeroase produse lactate: Brânza de capră, Brânza Cottage, Brânza Feta, Mozzarella, iaurtul, iaurtul cu fructe, kefirul. De asemenea, persoanele din Grupa sanguină B pot consuma și alte tipuri de produse lactate precum: untul, laptele bătut, Parmezanul, Schweitzer, zerul și laptele integral.
Ce lactate trebuie evitate
Cercetătorul consideră că în mod special Brânza americană și înghețata trebuie evitate de acești nativi.
Recomandări pentru uleiuri și grăsimi
Cei care au Grupa sanguină B trebuie să introducă în alimentație uleiul de măsline ( cel puțin o lingură la două zile), deoarece acesta favorizează digestia. Totodată, și uleiurile de cod sau de semințe de in sunt tolerate de cei din Grupa sanguină B.Trebuie evitate însă o serie de uleiuri de cei cu Grupa sanguină B : Canola, porumb, șofran, susan și cel de floarea-soarelui.
Opiniile cercetătorilor despre dieta cu nuci și semințe
În opinia Dr. Peter J. D’ Adamo, majoritatea nucilor și semințelor nu sunt recomandate celor din Grupa sanguină B. Totuși, deoarece nu le influențează în rău starea de sănătate, nativii din Grupa B se pot răsfăța, fără să facă excese, cu : castane, migdale, nuci, nuci americane sau braziliene, în cantități rezonabile.
Grupa sanguină B trebuie să evite unele nuci și semințe
În cazul persoanelor din Grupa B , Dr. Peter J. D’ Adamo le recomandă să evite consumul celor mai îndrăgite nuci , cum ar fi: alunele, fisticul și arahidele. De asemenea, aceleași recomandări se referă și la consumul celor mai populare semințe: de dovleac, de floarea-soarelui și de mac.
Recomandări referitoare la legume
Celor cu Grupa sanguină B li se recomandă să consume numai anumite tipuri de legume, dar au undă verde la varietățile de fasole.
Deosebit de benefice sunt soiurile de Fasole mare, Fasole Lima și Fasole Navy. Pot fi consumate și alte soiuri precum fasolea roșie, albă, cățărătoare, dar și mazărea verde și păstăi, deoarece au efecte neutre asupra sănătății Grupei B. Trebuie evitat consumul unor soiuri de fasole, precum fasolea neagră și azuki, lintea : roșie, verde și domnească, dar și mazărea neagră.
Cereale deosebit de benefice
În această categorie se aliniază meiul, secara albă, făina de orez, orezul expandat și tărâțele de orez.
Cei din Grupa B trebuie să evite : orezul, hrișca, grâul decorticat, fulgii și făina de porumb, germenii de grâu și tărâțele de grâu.
Legumele deosebit de benefice
Există numeroase legume de calitate, nutritive și benefice pentru Grupa sanguină B, susține Dr. Peter J. D’ Adamo: sfecla, vinetele, varza chinezească, conopida, morcovii, verdețurile, ardeii roșii, verzi și galbeni, broccoli, varza de Bruxelles, varza albă și cea roșie.
Pot fi consummate și alte și legume: ceapa verde și cea roșie, ghimbirul, usturoiul, hreanul, lăptucile, algele, dovleceii și napul.
Trebuie evitate: măslinele, avocado, anghinarea, dovleacul, roșiile, și tofu.
Fructe deosebit de benefice
Cercetătorul recomandă pentru această grupă sanguină: bananele, fructele de merișor, papaya, ananasul, strugurii ( indiferent de culoare) și prunele. De asemenea, la categoria fructe există puține interdicții. Pot fi consumate și coacăzele, curmalele, grapefruitul, pepenii, perele, portocalele, zmeura, stafidele și kiwi.
Cei din Grupa B trebuie să evite: Nucile de cocos, rodiile, curmalele japoneze și rubarba.
Persoanele din Grupa sanguină B sunt în formă atunci când consumă anumite mirodenii: ardeiul roșu, curry, ghimbirul, pătrunjelul și hreanul. De asemenea, persoanele din această grupă pot consuma cantități mici de ciocolată, ce poate fi considerată un condiment, dar și alte mirodenii cum ar fi : busuiocul, frunzele de dafin, cuișoarele, chimenul, roșcovele, caperele, coriandrul, nucșoara, cimbrul, salvia, usturoiul și tarhonul.
Grupa B Trebuie să evite: piperul alb, scorțișoara, piperul negru măcinat, esența de migdale și malțul de orz.
Ceaiurile deosebit de benefice pentru cei din Grupa B
Din această categorie fac parte: ghimbirul, ginsengul, menta piperita, măceșele și rădăcina de lemn-dulce.
În schimb, cei din Grupa B trebuie evitate unele ceaiurile preparate din mătasea porumbului, gențiană, traista ciobanului, potbal și aloea.
Băuturile recomandate
Deosebit de benefic este ceaiul verde. Mai pot fi consumate și alte băuturi , care au efecte neutre asupra sănătății consumatorilor din Grupa B. Acestea sunt: berea, vinul alb și roșu, cafeaua obișnuită și cea decofeinizată.
Trebuie evitată însă apa carbogazoasă.