Hreanul, de ajutor în caz de sinuzită

22 octombrie 2014 21:38   Sănătate
Ultima actualizare:

Acută sau cronică, sinuzita este o afecţiune pe cât de frecventă, pe atât de dureroasă. Important este ca diagnosticul să fie pus din start, pentru ca modul de tratare a bolii să fie eficient. Revista „Click! pentru femei“ te învaţă cum să scapi de neplăceri.

Ce este sinuzita?

Sinusurile sunt nişte cavităţi mici care produc mucus ce ajută la protejarea pasajului nazal de alergeni şi substanţe poluante. Sinuzită înseamnă inflamaţia ţesuturilor sinusurilor, având drept cauză o infecţie bacteriană. O sinuzită acută poate dura până la patru săptămâni şi tratată corect nu lasă urme, cea cronică însă poate ţine chiar şi ani, fiind greu de tratat. În fază iniţială, inflamaţia sinusurilor poate apărea şi în urma unei aşa numite răceli, mai ales la persoane care au un sistem imunitar slăbit. Diversele produse naturale pe bază de echinaceea, dar şi alte multe formule naturiste pot ajuta la creşterea imunităţii.

Inhalaţiile sunt foarte eficiente

Sunt indicate cele cu muşeţel, coada-şoricelului, mentă, salvie sau lavandă, care au efecte antiinflamatoare. Fierbe doi litri de apă, pe care apoi o torni într-un vas mare şi adaugi oricare dintre plantele amintite mai sus. Acoperi capul cu un prosop şi inhalezi timp de 5-10 minute.

Inhalaţii cu sare: în doi litri de apă clocotită se pun patru linguri cu sare şi se fac inhalări cu aceşti aburi, timp de zece minute.

Cataplasme cu hrean. Hreanul dat pe răzătoare poate fi folosit şi în combinaţie cu rădăcină de Untul Pământului. Se pun într-un tifon şi se aşează pe frunte deasupra nasului, 15 minute. Se repetă tratamentul minim cinci zile.

Usturoiul este foarte eficient pentru că are efect antibacterian. Peste un căţel de usturoi zdrobit se pun patru linguriţe de apă şi cu ajutorul unei pipete se pun câte zece picături din acest amestec în fiecare nară.

Mai multe