Hrișca îți ușurează digestia

10 martie 2017 18:34   Sănătate
Ultima actualizare:

Hrișca este un aliment extrem de popular în țări precum Rusia, Ucraina, Republica Moldova. La noi, în zona Bucovinei este ingredientul care stă la baza sarmalelor, înlocuind cu succes orezul. Este o alegere bună pentru reducerea glicemiei, pentru detoxifiere și în regimul de slăbit.

Combate depresia

Influențează secreția unui neurotransmițător numit dopamină, iar consumul de hrișcă pe termen lung  previne apariția depresiei.

Reglează glicemia

Deoarece este bogată în carbohidrați cu absorbție lentă, ajută la menținerea glicemiei  în parametri normali mai multe ore, protejând astfel și pancreasul.

Este săracă în calorii, bogată în minerale și vitamine

Persoanele care au diabet și consumă hrișcă previn în felul acesta neuropatiile specifice acestei boli.

Este ideală în curele de slăbire

Dieta cu hrișcă susține metabolismul, ajută în procesul de ardere a grăsimilor.

În momentul în care consumi hrișcă este indicat să bei 2 litri de apă.

Susține detoxificarea colonului

Pentru că este bogată în fibre, antioxidanți puternici, hrișca contribuie la detoxificarea colonului și combate constipația.

Află pe clicksanatate.ro ce alte efecte benefice are hrișca!

Ține glicemia sub control cu ceapă verde!

3 rețete de deodorante naturale

Mai multe