Ia-ţi vitamina C din pătrunjel!

16 ianuarie 2012 14:21   Sănătate
Ultima actualizare:

Frunza de pătrunjel este de patru ori mai bogată în vitamina C decât o portocală şi conţine mai mult fier decât spanacul. Iată câteva motive pentru care pătrunjelul n-ar trebui să lipsească din mâncare.

Creşte pofta de mâncare

Pătrunjelul este un medicament excelent pentru persoanele anorexice ori pentru cele fără poftă de mâncare.

Câteva frunze mestecate înainte de ora mesei, vor spori foamea şi pofta. De asemenea, pătrunjelul alungă greaţa şi stările de vomă.

Luptă împotriva tumorilor

Frunzele au proprietăţi antitumorale. Oferă protecţie căilor respiratorii şi plămânilor, ficatului, rinichilor şi împiedică apariţia tumorilor canceroase.

Combate respiraţia urât mirositoare

Câteva frunze te scapă de halenă şi dă un miros plăcut respiraţiei.

Mai mult, pătrunjelul acţionează ca un dezinfectant al căilor respiratorii medii şi superioare. E recomandat persoanelor cu probleme respiratorii.

Mai multe