Iată ce alimente ajută la creșterea imunității!
Pe perioada anotimpul friguros, imunitatea organismului este pusă la grea încercare. Descoperă în rândurile de mai jos cum poți să-ți întărești imunitatea prin alimentație și nu numai!
Atunci când este atacat de bacterii, virusuri sau fungi, organismul luptă prin intermediul celulelor albe - ajutate de ganglioni, măduvă și splină, precum și prin mijloace de barieră aflate la nivelul pielii, plămânului, stomacului/ intestinului.
O imunitate scăzută poate duce la creșterea frecvenței bolilor localizate la nivelul acestor zone barieră: infecții sau viroze respiratorii, gastrice și intestinale, sau cutanate (la nivelul firelor de păr sau unghiilor). Infecțiile determină o inflamație locală și generală, iar în timp incidența crescută a bolilor inflamatorii poate crește riscul de boli cronice, determinând chiar apariția cancerului.
„Semnele deficitului de apărare imunitară apar de obicei în sezoanele reci, începând cu luna septembrie, când crește incidența virozelor respiratorii, a gripei sau a altor viroze. Tot în această perioadă începe și anul școlar, iar copiii pot avea probleme prin expunerea repetată, în perioada de convalescență, la multipli factori patogeni”, explică dr. Simona Farcaș, medic primar medicină de familie în cadrul Centrului Medical ProVita - Diagnostic și tratament din Capitală.
Descoperă pe clicksanatate.ro ce alimente întăresc sistemul imunitar