Iată ce boli poate preveni regimul bazat pe struguri

2 septembrie 2011 9:01   Sănătate
Ultima actualizare:

Încă de pe vremea civilizaţiilor antice, se credea că strugurii pot face minuni pentru sănătate. De-a lungul timpului, s-a dovedit că e chiar aşa. Fructul este un antioxidant desăvârşit, un aliat al sănătăţii cardiovasculare, ajută memoria şi chiar poate lupta împotriva cancerului.

Acest lucru s-a demonstrat încă din anul 1927, când sud-africanca Johanna Brandt s-a vindecat de cancer la stomac folosind acest remediu.

Împotriva bolilor cardiovasculare

Studiile efectuate au arătat că sucul de struguri are efect împotriva bolilor cardiovasculare. În plus, strugurii negri diminuează colesterolul „rău“ şi-l cresc pe cel „bun” (HDL). Şi chiar mai mult de atât!

S-a observat un efect în diminuarea tensiunii arteriale, ceea ce, la fel, protejează inima. Totuşi, nu exagera! Unele studii arată că sucul de struguri consumat în exces creşte numărul trigliceridelor.

Proprietăţi anticancerigene

Se ştie că strugurii te protejează împotriva cancerului. Un studiu arată că reduc multiplicarea celulelor canceroase ale glandelor mamare şi diminuează anumite tumori în funcţie de cantitatea de struguri consumată şi de cât de avansată este boala.

Alte studii demonstrează efectul protector contra cancerului de colon şi contra leucemiilor. Mai mult, pacienţii expuşi chimioterapiei au observat că strugurii le diminuează stările de vomă şi ameţelile.

Pentru o memorie mai bună

Simţi nevoia unei ameliorări a funcţiilor cognitive? S-a dovedit că două pahare cu suc de struguri pe zi îmbunătăţesc memoria şi chiar ajută la recuperarea acesteia.

Rezultatele studiului sunt luate în considerare în lupta cu boala Alzheimer.

VEZI AICI CE REŢETE POŢI FACE

Mai multe