Iată ce gustări poţi prepara pentru o cină sănătoasă

2 octombrie 2011 8:27   Sănătate
Ultima actualizare:

Fără paste făinoase

Fără paste făinoase după ora 18:00, spun medicii nutriţionişti. Motivul? După ora 18:00, metabolismul scade. Energia pe care ne-o oferă carbohidraţii, de exemplu, nu mai este consumată ca-n timpul zilei şi, astfel, apar depozitele de grăsime. Poţi mânca, în schimb, o supă de pui sau o bucată de peşte gătită la cuptor (sunt mai uşor de digerat).

Exclude băuturile

Probabil că mulţi dintre noi au obiceiul să mai guste câte un pahar cu vin seara, însă acest lucru nu face decât să perturbe metabolismul şi digestia. Dacă totuşi vrei să bei ceva încearcă o limonadă îndulcită cu miere. Pentru mai multă savoare rade şi puţină coajă de lămâie  şi amestec-o cu zeama şi apa minerală.

Supa de sfeclă, delicioasă şi plină de vitamine

Vrei să mânânci ceva uşor şi hrănitor? Nimic mai simplu! Încearcă supa de sfeclă. O prepari din 2 sfecle roşii, jumătate de cartof, 120 g iaurt, 1 ceapă roşie, 1 lingură ulei de măsline, sare, piper. Cureţi legumele, le tai cubuleţe şi le pui la fiert. După ce au fiert, le mixezi pe toate, adaugi ulei de măsline, sare şi piper după gust şi le amesteci. O poţi servi cu o lingură de iaurt şi cu crutoane de pâine integrală.

VEZI AICI ALTE REŢETE

Mai multe