Iată ce plante scad glicemia
17 februarie 2016 21:21
Sănătate
Ultima actualizare:
Pentru a ţine sub control nivelul glicemiei, poţi urma, concomitent cu tratamentul clasic antidiabetic, şi o cură cu preparate naturiste. Citeşte în revista „Click! pentru femei“ cum să nu depăşeşti cantităţile recomandate, astfel încât să eviţi eventualele crize hipoglicemice.
- Anghinarea, în doze mici. Una dintre plantele cu acţiune puternic antidiabetică este anghinarea. Pentru a ţine o cură cu preparate din anghinare, este bine să începi terapia cu cantităţi mici, pe care le creşti treptat. Poţi face cure de până la o lună, cu infuzie dintr-o linguriţă de frunze mărunţite la 250 ml de apă clocotită. Se beau câte două căni cu ceai pe zi. După o lună, se recomandă o pauză de cel puţin 30 de zile, apoi se poate relua tratamentul naturist.
- Afinul, „insulină vegetală“. Afinul conţine o substanţă binefăcătoare în caz de diabet, care se numeşte mirtilină. Acest compus, cunoscut şi sub numele de „insulină vegetală“, este un bun aliat în lupta cu scăderea glicemiei. Din frunze şi fructe de afin, o mână de plantă uscată şi mărunţită la o cană mare de apă, se poate face ceai, din care e bine să se bea două-trei căni pe zi. „Extractul de afine are rezultate foarte bune în normalizarea valorilor glucozei sangvine. În plus, este o sursă excelentă de vitamine, minerale şi antioxidanţi“, explică fitoterapeutul Ruxandra Constantina.
- Brusturele curăţă sângele. Un alt remediu din plante eficient, care are proprietăţi de reducere a nivelului mare de zahăr din sânge, este maceratul de brusture. Acesta se prepară dintr-o linguriţă de rădăcină de brusture şi un litru de apă, care se lasă la macerat de seara până dimineaţa. A doua zi, maceratul se încălzeşte, se filtrează şi din el se beau câte două căni pe zi, cu înghiţituri mici. Cura se ţine două săptămâni, apoi se face o pauză de zece zile şi se reia tratamentul, dacă este nevoie.