Iată ce produse te ajută dacă vrei să te laşi de fumat!

23 octombrie 2012 15:13   Sănătate
Ultima actualizare:

Îţi doreşti să renunţi la ţigări dar nu ai curaj? Află că pe piaţă există  medicamente şi produse naturiste care te-ar putea ajuta foarte mult. Click! îţi spune ce să cumperi, unde le găseşti şi cât te costă.

În ultimii ani, piaţa din România a fost invadată de tot soiul de pastile, spray-uri, gume, plasturi, picături şi ceaiuri antitabac. Nu mai punem la socoteală zecile de modele de ţigări electronice. Dar ce să cumpărăm? Indiferent de ce am alege, un lucru este sigur: înainte de a cumpăra, ar trebui să consulţi un medic. Numai acesta este în măsură să te consilieze şi să-ţi prescrie atât produsul cât şi doza pe care trebuie să ţi-o administrezi.

Guma şi plasturii antitabac sunt medicamente

Dacă dai o tură prin farmacii sau dacă te documentezi pe Internet vei observa că produsele antitabac sunt destul de scumpe, iar durata tratamentului e relativă, în funcţie cât de mult fumezi şi cât eşti de împătimit. Atenţie! Odată ce ai început administrarea medicamentelor (gumă, plasturi, sprayuri) trebuie să renunţi la ţigări. În caz contrar, rişti să faci supradozaj.  În ceea ce priveşte ţigara electronică, trebuie să ştii că acest produs nu este un medicament! El nu prezintă certificat de siguranţă sau eficienţă.

Nu fuma dacă urmezi tratament cu nicotină!

Ce găsim pe piaţa de la noi? Aceste produse au apărut foarte târziu la noi, începând cu anii 2004-2005, în timp ce în străinătate sunt comercializate din anii 70. „Odată ce au pătruns pe piaţa românească, produsele antitabac au devenit din ce în ce mai căutate. Sunt, practic, medicamente pe care le administrăm pacienţilor dependenţi de nicotină. Însă, ele îşi fac efectul dacă sunt administrate în mod corect, iar în timpul tratamentului nu fumăm deloc", ne-a declarat Magdalena Ciobanu, medic în cadrul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta".

Magdalena Ciobanu, medic, Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta"

Plasturii, guma de mestecat şi spray-urile sunt medicamente. Toate prezintă eficienţă şi siguranţă în administrare. Însă, nu toţi pacienţii le administrează corect. În cazul gumei, de obicei, se fac două mari greşeli: pacientul fumează în timpul tratamentului şi se produce supradozajul, iar în al doilea rând nu o mestecă aşa cum trebuie.

Guma Nicorette nu este o simplă gumă de mestecat! Dacă o mestecăm continuu nicotina ajunge în salivă, iar apoi în stomac şi riscăm afecţiuni gastrice. În ceea ce priveşte ţigara electronică, nu recomand acest produs. Pe lângă nicotină, conţine multe alte substanţe chimice care, s-a demonstrat, sunt cancerigene. Deci, renunţăm la substanţele cancerigene din ţigară dar inhalăm altele din ţigara electronică. Nu am făcut nimic! Mai mult, nu te ajută să scapi de obiceiul de a fuma dacă tu continui să îl faci. Ţigara electronică poate fi folosită de către persoanele care recunosc deschis că nu vor să se lase de fumat sau se află în locuri publice în care fumatul este interzis. Acest produs nu este testat pentru siguranţă şi eficienţă".

Plasturi Nicorette - o cu­­tie are 7 bucăţi. Un plasture se ţine pe piele 16 ore. Tratamentul durează 8 săptămâni. Pentru un tratament complet ai nevoie de circa 12 cutii, care te vor costa 1.027,2 lei.

Gumă Nicorette - o cutie conţine 30 de bucăţi. Se administrează 10 gume pe zi. Tratamentul durează 3 luni. Pentru un tratament complet ai nevoie de 30 de cutii. Preţul este de 1.011 lei.

Nicotan spray - se administrează 1,2 pufuri de 5-10 ori pe zi. Sticla conţine 20 ml de substanţa. Pentru un tratament complet ţii o cură de 2 luni și ai nevoie de 5 cutii. Te va costa 107,75 lei.

Nicostop capsule - o cutie conţine 30 de capsule. Se iau 3 capsule pe zi, iar tratamentul durează timp de 30 de zile. Pentru un tratament complet ai nevoie de 3 cutii care te vor costa 111,75 lei.

Mai multe