Iată cele mai bune grăsimi!
Nu de puţine ori ai auzit că ar trebui să renunţi la grăsimi. Numai că specialiştii sunt de altă părere. Revista „Click! pentru femei" îţi spune care sunt grăsimile bune.
Uleiul de măsline
În topul grăsimilor sănătoase se află uleiul de măsline, deoarece scade nivelul de colesterol „rău" din sânge, al trigliceridelor şi controlează nivelul zahărului din sânge. Luat pe stomacul gol, dimineaţa, uleiul de măsline te va ajuta să te vindeci, dacă suferi de ulcer gastro-duodenal, de gastrită sau de afecţiuni biliare. Îl poţi adăuga în salate, în preparate uşoare cu orez, cu fasole verde sau cu alte legume. Atenţie, însă: dacă îl prăjeşti sau îl fierbi, se transformă într-o grăsime nocivă.
Fructele uscate
În fructele uscate - nuci, alune, migdale - şi seminţe de dovleac găseşti grăsimi sănătoase, bune într-o dietă echilibrată. Ele conţin o mare cantitate de calciu, magneziu şi potasiu care menţin oasele sănătoase şi previn osteoporoza. 50 g de fructe uscate consumate zilnic întăresc sistemul imunitar şi previn apariţia asteniilor şi a anemiilor.
Peştele
Tocmai conţinutul ridicat de Omega 3 a adus peştele pe „lista celebrităţilor" în diete. De ce? Pentru că acest oligoelement protejează inima şi sistemul hormonal şi luptă eficient împotriva colesterolului „rău". Somonul, macroul, tonul sau sardinele sunt tipurile de peşte recomandate, deoarece au o carne săţioasă.