Iată cum să pregăteşti cel mai bun şi sănătos grătar

26 august 2011 7:32   Sănătate
Ultima actualizare:

În primul rând, este foarte important să respecţi regulile de igienă. De aceea, asigură-te că ai la îndemână suficientă apă potabilă.

„Oamenii pun mâna pe carnea crudă, dar apoi nu au cu ce să se spele sau o fac necorespunzător“, atrage atenţia nutriţionista Corina Zugravu.

În ceea ce priveşte prepararea cărnii, specialistul spune că în urma arderii cărbunelui sau a lemnului, se degajă substanţe cancerigene, care se impregnează în carne.

De aceea, pentru a limita acest risc, foloseşte brichete speciale pentru grătar, pe care le găseşti în comerţ.

De ce peştele e mai bun decât puiul

„Nu se pune carnea direct pe flacără, ci se aşteaptă ca focul să ardă mocnit. Este de preferat să se aleagă carnea cât mai slabă, care trebuie să fie tăiată subţire, pentru a se pătrunde bine“, spune Corina Zugravu. Nutriţionista explică şi ce se întâmplă în cazul în care ai ales carnea de pui pentru grătar.

„Puiul e greu de preparat, nu se pătrunde bine la articulaţii şi e risc mare de toxiinfecţie cu bacteriile Salmonella şi Campylobacter. Mai degrabă este bun peştele sau o carne slabă de purcel. Ar merge şi piept de găină dezosat“, afirmă medicul.

CITEŞTE AICI ALTE SFATURI

Mai multe