Iată cum te vindeci cu ajutorul plantelor
"Lumea" plantelor e foarte vastă, iar diversitatea afecţiunilor pe care le putem trata cu ajutorul lor e şi mai mare. Despre acest gen de tratament alternativ am aflat că nu are contraindicaţii, e recomandat la orice vârstă şi poate fi folosit sub forme variate.
Siropuri, tincturi sau amestecuri de plante. Sunt alternative plăcute la gust la medicamentele clasice, dar şi terapii pe care ne putem baza când vine vorba despre sănătatea noastră.
În Centrul Naturist de Sănătate "Steaua Divină", din Bucureşti, plantele au un loc special, iar produsele naturale se găsesc în toate terapiile prescrise de medicii de aici, de la prevenţie până la teralpie.
Tratamentul se eliberează după aceeaşi "reţetă" de diagnosticare ca şi cel tradiţional.
Dr. Andreea Dragomirescu ne-a arătat tincturile pe care le recomandă pacienţilor
"Există o discuţie cu bolnavul, un examen clinic, care presupune atât examinarea pacientului, cât şi analizele de sânge, urină sau probe imagistice", ne-a spus dr. Andreea Dragomirescu, specialist medicină de familie cu competenţă în apifitoterapie.
Afecţiunile în care se apelează cel mai frecvent la fitoterapie sunt cele respiratorii, digestive, cardiovasculare sau reumatice.
Cât de repede vă faceţi bine? Durata tratamentului depinde de starea pacientului şi de gravitatea bolii.
O simplă răceală se tratează în câteva zile, în timp ce pentru afecţiuni cronice, mai ales la pacienţi vârstnici, poate dura şi mai mult de un an.
"Costul tratamentului variază în funcţie de tipul de remedii prescrise şi de complexitatea acestuia. Unii pacienţi au nevoie suplimentar de masaj, reflexoterapie sau acupunctură ori de alte tipuri de terapii, pe lângă tratamentul obişnuit cu plante medicinale, deci preţul este individualizat, ca şi tratamentul", ne-a mai spus dr. Dragomirescu.
Fitoterapia, eficientă la orice vârstă
În general, fitoterapia nu are contraindicaţii.
Există, desigur, contraindicaţii specifice, de exemplu diabeticilor nu li se recomandă siropuri din plante cu zahăr sau miere, celor care sunt alergici la o anumită plantă medicinală nu li se va administra planta respectivă, există plante medicinale contraindicate copiilor sau contraindicate în anumite afecţiuni, dar acestea se discută în funcţie de fiecare caz.
Preparate din plante medicinale
- planta ca atare, sub formă de pulbere administrată sublingual;- macerat la rece (extract apos);- tinctură (extract alcoolic);- sirop (extract la care se adaugă un îndulcitor natural, de preferat zahăr invertit sau miere);- unguent (extractul de plantă înglobat într-o bază grasă, de preferinţă naturală, cum e amestecul de ceară cu uleiuri vegetale);- ulei cu plante medicinale (planta macerată într-un ulei vegetal).
Vezi şi:
Cele mai eficiente remedii naturale pentru monturi şi bătături