Iată efectele terapeutice ale ozonului!
Specialistul Click! în medicină tradiţională indiană, dr. Ovidiu Chiş, ne spune cum poate fi folosit ozonul în beneficiul organismului nostru. Ozonul este un gaz cu molecula formată din trei atomi de oxigen (O3). Acesta este instabil şi nu poate fi stocat în butelii sau transportat, deoarece se transformă în oxigen, deci trebuie folosit imediat ce este generat în aparatul de ozonoterapie.
În tratamentele medicale, ozonul poate fi injectat în corp în formă gazoasă sau dizolvat în ser sau în sânge. Trebuie injectat imediat ce se produce în aparat.
Injecţiile intramusculare se fac cu ozon gazos şi au efectul de îmbunătăţire a circulaţiei prin creşterea concentraţiei de oxigen şi de scădere a inflamaţiilor. Sunt folosite mai ales în caz de dureri articulare sau musculare, hernie de disc, lombosciatică sau periartrite.
Inhalaţiile cu ozon se fac în amestec cu oxigen şi au efect preponderent asupra aparatului respirator, fiind folosite în viroze respiratorii, astm şi tumori pulmonare.
Ozonul se dizolvă şi se stochează în substanţe uleioase. Pentru a folosi ozonul în afara cabinetului medical, se pot utiliza produse ozonizate, cum sunt uleiurile ozonizate, cremele sau supozitoarele cu ozon.
Apa ozonizată se foloseşte pentru băut, deoarece ozonul distruge germenii şi urmele de poluanţi chimici, dar conţinutul apei în ozon este maxim în primele 30-60 de minute de la ozonizarea acesteia, după care concentraţia de ozon scade, rămânând apă purificată, cu conţinut mare de oxigen.