Iaurtul, bun pentru digestie şi imunitate

3 mai 2020 18:17   Sănătate
Ultima actualizare:

Inclus în cadrul unei alimentaţii echilibrate, iaurtul are grijă de sănătatea noastră, dar şi de siluetă. Iaurtul simplu conţine proteine, calciu, fosfor, potasiu, zinc şi vitamina B-12, esenţiale pentru buna funcţionare a organismului. Uite principalele beneficii care apar dacă mănânci iaurt în fiecare zi!

  • Previne apariţia osteoporozei. Vitamina D şi calciul joacă un rol determinant în evitarea apariţiei osteoporozei. S-a demonstrat că prezenţa calciului în oase are un rol determinant în stabilirea densităţii acestora, indiferent de vârstă. Cu toate acestea, aportul zilnic de calciu şi vitamina D ar putea creşte odată cu înaintarea în vârstă, când diversele boli cronice influenţează negativ depunerea firească a acestor nutriente. Pentru vârstnici, vitamina D este vitală. Ea se găseşte în multe dintre produsele lactate existente pe piaţă, însă e bine de ştiut că unele iaurturi au adaosuri de vitamina D. Citeşte cu atenţie eticheta produselor, pentru a face alegerea corectă. 
  • Reduce hipertensiunea arterială. Studiile recente arată că există legături între consumul zilnic de lactate şi apariţia hipertensiunii arteriale. Rezultatele au concluzionat că riscul apariţiei acestei afecţiuni se diminuează cu până la jumătate în cazul persoanelor care mănâncă 2-3 porţii de iaurt degresat pe zi. 
  • Benefic pentru intestine. Iaurturile pot ajuta la prevenirea sau ameliorarea unor afecţiuni gastrointestinale, cum ar fi: intoleranţa faţă de lactoză, constipaţia, diareea, cancerul de colon, balonarea, diverse infecţii intestinale. Consumă zilnic iaurturi probiotice pentru menţinerea sau refacerea echilibrului florei intestinale! 
  • Întăreşte sistemul imunitar. Două căni cu iaurt consumate zilnic pot creşte de patru ori nivelul de proteine produse de celulele albe din sânge (leucocite), care ajută sistemul imunitar în lupta împotriva germenilor. 
  • Este săţios. Cercetările arată că o gustare pe bază de iaurt oferă o senzaţie mai mare de saţietate decât alte variante, scrie csid.ro. 
  • Reduce colăceii. Calciul natural, fără zahăr sau aditivi, pe lângă faptul că ajută la susţinerea sistemului osos, contribuie la reducerea grăsimii abdominale. Depunerile de celule adipoase favorizează producţia de cortizol, hormon care accentuează poftele alimentare. Calciul echilibrează producţia acestui hormon, iar aminoacizii din iaurt grăbesc arderea grăsimilor. Probioticele din iaurt dezvoltă flora intestinală şi stimulează digestia. Grăsimile din alimente sunt absorbite şi arse mai repede, iar combinaţia de calciu şi proteine creşte rata metabolismului. Spre deosebire de alte produse lactate, iaurtul este fermentat şi din acest motiv este mai uşor de digerat.
Mai multe