Iedera ușurează respirația

5 decembrie 2016 14:42   Sănătate
Ultima actualizare:

Tusea chinuitoare, dar și multe alte probleme pot fi ameliorate cu remedii pe bază de iederă. Iedera celor frumoase, cum i se mai spune aceastei plante, este un bun expectorant, calmând și tusea convulsivă.

Virtuțile sale medicale includ și ameliorarea durerilor reumatice. Preparatele din iederă sunt de ajutor în caz de afecțiuni pulmonare precum bronșite și astm, ajutând la relaxarea căilor respiratorii. Planta conține saponine, tanini, flavonoide, steroli, minerale, acizi organici și alte substanțe binefăcătoare. 

Calmează tusea  

Tusea seacă și cea expectorată pot fi ameliorate cu leacuri din această plantă. De exemplu, pentru tusea iritantă este indicat decoctul din 2 lingurițe de frunze uscate și mărunțite de iederă la o cană de apă fiartă.

E indicat să bei 2-3 cești cu ceai pe zi. Crizele de tuse se vor rări și vei începe să expectorezi. Dacă suferi de bronșită, 3 căni de ceai pe zi îți grăbesc însănătoșirea. Efecte mai rapide obții dacă, pe lângă cel de iederă, bei și ceai din amestec de isop, de cimbru și de muguri de plop negru. În caz de tuse convulsivă, consumă zilnic tinctură de iederă, între 25-50 de picături. O prepari din

Pont

Scapă de problema respirației urât mirositoare cu decoct din iederă. Acționează ca o apă de gură și nu are efecte adverse. Trebuie să fierbi 1 lingură de frunze tocate într-un litru de apă și apoi faci gargară cu acest decoct.

Leac pentru încheieturi dureroase

Poți reduce intensitatea durerilor reumatice dacă folosești cataplasme cu făină de in amestecată cu frunze proaspete de iederă, mărunțite. Aplică pe zonele dureroase cataplasma caldă și las-o să acționeze cel puțin 30 de minute.

Efecte bune asupra încheieturilor dureroase au și compresele cu tinctură de iederă (30 de picături diluate în 20 de linguri cu apă). Compresele îmbibate în soluție se țin pe locul afectat până la o jumătate de oră sau până când durerile de reduc – semn că se elimină și inflamația.

Află pe clicksanatate.ro în ce situații poți folosi cataplasme cu iederă!

Cele mai bune pietre prețioase pentru terapia cu cristale

5 obiceiuri la care trebuie să renunţi iarna, ca să nu te îmbolnăveşti

Mai multe