Iei vitamine în mod regulat? Rişti să trăieşti mai puţin

8 iulie 2013 14:24   Sănătate
Ultima actualizare:

Organismul uman nu poate stoca vitamina C şi astfel îşi extrage necesarul din fructe şi legume. Oamenii au nevoie doar de 40 mg/zi de vitamina C pentru a menţine celulele sănătoase şi să accelereze vindecarea.

Vitamina E ajută la menţinerea structurii celulare şi se regăseşte în nuci, seminţe şi cereale. Un om are nevoie doar de 4 mg/zi, comprimatele conţinând o  cantitate prea mare de vitamina E.

Studiul s-a realizat pe pe grupuri de persoane, care luau regulat vitaminele C şi E sub formă de comprimate, de la o vârstă fragedă şi persoane care luau ocazional vitamine sub form[ de comprimate.

Dietele cu doze ridicate de antioxidanţi, precum vitaminele, sunt de obicei recomandate pentru a încetini procesul de îmbătrânire celulară, prin diminuarea deteriorării proteinelor, a lipidelor şi a ADN-ului.

Studiile anterioare făcute pe şoareci au arătat că viaţa lor a fost mult scurtată, după ce li s-au administrat animalelor suplimente alimentare.

În ciuda acestor efecte, suplimentele de vitamine au avut un anumit efect în reducerea daunelor celulare, cauzate de îmbătrânire.

Mai multe