În anotimpul rece, piperul negru ne protejează sănătatea
Odată cu anotimpul rece, organismul nostru devine mai sensibil și, de aceea, alimentele și tratamentele naturiste ne protejează sănătatea în această perioadă. În această privință, piperul negru este un exemplu semnificativ. Când este adăugat în diferite preparate culinare- salate și mâncare, acest condiment- medicament este aliatul nostru în combaterea virozelor.
Piperul menține căldura organismului
Consumat în anotimpul rece, piperul menține căldura organismului și, de aceea, s-a constatat că frisoanele și răceala dispar ca prin farmec. Fiind bogat în fibre, în fier și mangan, piperul negru îmbunătățește digestia, contribuie la buna funcționare a creierului, previne ulcerul gastric și ține sub control depresia. Terapeuții recomandă administrarea piperului negru ca pe un remediu valoros și în tratamentul afecțiunilor reumatice și al circulației sanguine.
Cum se administrează piperul negru
Acest condiment se consumă măcinat sub formă de pudră, sub formă de infuzie sau de plămadă cu alcool.
Plămada de piper cu alcool se prepară astfel
Acest remediu care combate virozele se prepară din 4 linguri de piper măcinat și 500 ml alcool rafinat. Ingredientele se macerează un interval de 10 zile, apoi licoarea se strecoară și se păstrează în sticluțe mici.
Se administrează câte 1 linguriță dimineața și 1 linguriță seara, diluate în 100 ml apă. Tratamentul nu este recomandat copiilor.