Îndreptarea danturii nu ţine cont de vârstă!

10 septembrie 2013 10:13   Sănătate
Ultima actualizare:

Ascociația Americană de Ortodonție (specializare a stomatologiei care se ocupă de corectarea anomaliilor dentare și maxilare) recomandă ca un copil să fie evaluat de un ortodont cel târziu la vârsta de 7 ani. În jurul acestei vârste, apare dantura permanentă, astfel încât doctorul va putea evalua dacă dinții de sus se potrivesc cu cei de jos și dacă vor exista probleme pe viitor.

Deși avantajele corectării danturii în copilărie sunt numeroase (se va influența dezvoltarea armonioasă a maxilarelor, se va îmbunătăți articularea sunetelor, dar și masticația), și adulții pot avea și ei beneficii maxime de pe urma îndreptării dinților. Peste 30% din pacienții cabinetelor de ortodonție sunt adulți, cu vârsta între 18 și 80 de ani!

„ Vestea bună pentru pacienţii adulţi este că nu există o limită de vârstă pentru a face tratament ortodontic, atâta timp cât sănătatea dentiţiei şi a ţesuturilor de sprijin este bună. De menționat că nu există o diferenţă de rezultate sau periodadă de tratament referitoare la adulţi în comparaţie cu pacienţii adolescenţi. În plus, adulţii sunt deseori mai motivaţi şi mai meticuloşi cu igiena orală, iar uneori tratamentul este mai rapid decât în cazul comparabil al unui adolescent", subliniază medicul ortodont Marinela Ciocotisan Bănică, de la clinica Orthoexclusive, din București.

Mai este un aspect pe care un pacient la vârsta adultă ar trebui să-l ia în considerare. Spre deosebire de cazul copiilor, este posibil să fie nevoie să fie extrași anumiți dinți. În plus, afecțiunile stomatologice trebuie tratate înainte de începerea tratamentului ortodontic.

Află mai multe pe clicksanatate.ro

Mai multe