Ingredientul secret din ceai pentru a te menține sănătos
Acum că toamna pare să-și intre treptat în drepturi, a venit și vremea ceaiului. Iată ce trebuie să adaugi în el, dacă vrei să profiți la maximum de calitățile acestuia!
Ceaiurile din plante sunt o doză de vitalitate și de sănătate pentru organismul uman cu ajutorul cărora poți să tratezi o gamă largă de afecțiuni. Însă dacă alegi să adaugi în cana ta de ceai tărâțe de grâu, efectele benefice se vor dubla.
O alegere excelentă pentru sănătatea ta este să introduci în alimentația zilnică atât ceaiul cât și tărâțele de grâu.
Cât de benefice sunt tărâțele de grâu
Datorită cantității mari de antioxidanți pe care le conțin tărâțele de grâu și mai ales vitamina B, tărâțele de grâu te ajută să scapi de problemele tranzitului leneș și deficitar. Aminoacizii grași esențiali, carbohidrații și mineralele din tărâțe oferă organismului tău efecte antimicrobiene, antiinflamatoare, dar și emoliante asupra stomacului. Nu trebuie uitat aspectul conform căreia consumul regulat de tărâțe îți oferă un efect laxativ, reconfortant și remineralizant.
Combinate cu ceai, acestea devin un adevărat tratament natural care poate trata o serie de afecțiuni printre care menționăm afecțiunile renale, anemie, diabet, surplusul de kilograme, deficiențe ale glandelor endocrine și cel mai important ajută la prevenirea apariției celulelor canceroase.
Practic vei beneficia de un cocktail natural plin de vitamine și minerale. Pe lângă consumul acestora nu trebuie să te mai gândești decât la cantitatea de calciu necesară organismului, pe care o poți procura din iaurt sau brânzeturi, plus câteva legume și fructe zilnic. Astfel că aceste tărâțe merg de minune dimineața inclusiv cu un iaurt de băut.
Pentru fiecare linguriță de tărâțe consumată este necesar cel puțin 250 mililitri de apă pentru ca efectele pozitive să nu întârzie să apară.
Află pe clicksanatate.ro cum să prepari apa de țărâțe pentru prevenirea inflamațiilor!
Dr. Anca Vișan: „Creierul nu rămâne la fel în timpul operației“