Înlocuieşte dulciurile cu FRUCTE de sezon!

4 mai 2012 13:25   Sănătate
Ultima actualizare:

În această primăvară, fă-ţi curat în dietă şi renunţă la alimentele grase, sărate sau foarte dulci şi înlocuieşte-le cu legume şi fructe proaspete, cereale integrale, carne slabă şi lactate degresate.

Cât mai puţină sare

Cantitatea maximă este de 2400 mg pe zi, iar noi consumăm cu aproximativ 1000 de mg mai mult, în fiecare zi.

Acest fapt măreşte riscul de afecţiuni cardiovasculare şi hipertensiune.

Ai grijă la alimentele din comerţ, care conţin cantităţi mari de sare.

Acestea sunt sosul de soia, produsele semipreparate, conservele sau snacks-urile.

Încearcă să înlocuieşti sarea cu diverse condimente şi ierburi aromatice.

Adio, zahăr!

Consumul mare de dulciuri măreşte riscul de afecţiuni cardiace, hipertensiune şi colesterol.

Şi cu cât mănânci mai multe, cu atât creşte şi pofta. Încearcă să le reduci prin înlocuirea lor cu fructe sau câteva pătrăţele de ciocolată neagră.

Renunţă la cerealele rafinate!

Specialiştii ne recomandă să alegem cereale şi produse din cereale integrale.

Acestea conţin multe substanţe nutritive şi fibre, extrem de importante pentru sănătate.

Astfel, vei reduce riscul de afecţiuni cardiovasculare, respiratorii şi infecţioase.

Atenţie la grăsimile saturate!

Acestea măresc nivelul de colesterol din sânge, care are un impact negativ asupra inimii şi arterelor.

Grăsimile saturate se găsesc în carne roşie, unt, brânzeturi grase.

Înlocuieşte carnea roşie cu carne de pasăre sau peşte şi alege produse lactate şi brânzeturi degresate.

Organismul are nevoie de grăsimi, însă încearcă să îi oferi grăsimi sănătoase, care se găsesc în alimente precum avocado, ulei de măsline, nuci sau migdale.

Mai multe