Întăriţi-vă organismul cu "oţetul de foc"!

27 martie 2015 21:55   Sănătate
Ultima actualizare:

Simţi că te ia răceala sau pur şi simplu vrei să te fereşti de viroze, mai ales că este sezonul lor? Iată un medicament minune, pe care-l poţi prepara în casă, din câteva legume şi oţet din cidru!

Denumit simbolic ”oţetul de foc”, preparatul este un eficient remediu natural antiviral, antibacterian, antifungic şi antiparazitar. Are darul de a preveni răceala sau simptomele gripei, dar şi de a scurta durata acestora. Se spune că că ajută şi la întărirea sistemului imunitar, potrivit www.garbo.ro.

  • Din ce se prepară.Pune părţi egale din fiecare: căţei de usturoi tocaţi; ceapă albă proaspătă, tocată; rădăcină de ghimbir proaspăt ras; rădăcină proaspătă de hrean, rasă; ardei iute cayenne proaspăt, tocat şi/ sau ardei jalapeno, ardei serrano, ardei habanero (cu cât mai iute, cu atât mai bine); oţet din cidru de mere (organic, nefiltrat, obţinut prin metode tradiţionale de fermentare a merelor într-un butoi de lemn).
  • Cum se pregăteşte. După ce ai tocat ingredientele, pune-le într-un borcan în cantitate egală, astfel încât acesta să se umple trei sferturi. Adaugă peste ele oţet din cidru de mere, până când borcanul se umple. Închide-l ermetic şi lasă-l 14 zile într-un loc întunecos, ferit de razele directe ale soarelui. Agită conţinutul în fiecare zi. După cele 14 zile, pune într-o strecurătoare sau sită, peste care ai adăugat o pânză de tifon, toate ingredientele solide din borcan, astfel încât să le storci bine. Lichidul obţinut după ce ai strecurat tot se poate pune într-o sticlă şi va fi păstrată într-un loc întunecos sau chiar la frigider.
  • Cum se utilizează. Preventiv se iau 1 sau 2 linguri pe zi din acest lichid miraculos (dimineaţa şi seara). Fă gargară cu această soluţie şi apoi înghite. Dacă eşti bolnav, poţi lua de la 4 până la 6 linguri pe zi, la distanţe de ore între ele.
Mai multe