Intoxicație alimentară? O poți preveni!

11 august 2017 14:48   Sănătate
Ultima actualizare:

Vara, și riscul intoxicațiilor alimentare este crescut. Crampele abdominale, vărsăturile, febra, diareea și durerile de cap sunt cele mai frecvente simptome ale acestei neplăceri.

Firește, este necesar ca alimentele să fie expuse foarte puțin temperaturilor ridicate pentru a nu se crea condiții propice dezvoltării bacteriilor. Așadar, cât mai repede după cumpărare, produsele trebuie puse în frigider.

Printre agenții patogeni implicați în apariția toxiinfecțiilor alimentare se numără Salmonella, Campylobacter și stafilococul auriu.

Severitatea toxiinfecţiei depinde de perioada de incubaţie a germenului implicat, precum şi de starea de sănătate a persoanei.

Boala debutează în maximum 48 de ore de la consumul alimentului contaminat.

Surse de infecție

O sursă de toxiinfecție alimentară este carnea crudă sau nepreparată corespunzător. De aceea, este bine să se evite cârnații sau micii de proveniență dubioasă, care au mirosul și gustul neobișnuite. Dacă nu este cumpărată cu scopul preparării imediate (în ziua respectivă sau în următoarea), carnea trebuie congelată (atenție: dacă se dezgheață, nu mai trebuie recongelată).

Alte alimente susceptibile contaminării sunt lactatele nepasteurizate, ouăle și peștele. În cazul în care consumi lapte nepasteurizat, fierbe-l înainte de consum.

Află pe clicksanatate.ro ce alte reguli te feresc de intoxicații alimentare!

Infuzia de angelică alungă stările depresive

Cura de slăbit cu ouă și grepfrut

Mai multe