Ketchup-ul scade riscul bolilor cardiovasculare

15 septembrie 2013 19:13   Sănătate
Ultima actualizare:

Tipurile de ketchup obişnuite conţin o cantitate mică de licopen în comparaţie cu cele organice care au cu 60% mai mult licopen. În plus, un ketchup ecologic furnizează organismului o cantitate foarte mare de vitamine : A, C şi E.

De aceea, pentru hrana cotidiană , spun specialiştii, este indicat acel tip de ketchup care este foarte închis la culoare. Acesta trebuie amestecat cu usturoi sau cu o maioneză cu indice de grăsime foarte scăzut şi cu ierburi aromatice, când vreţi să folosiţiţi ketchup-ul ca dressing pentru anumite gustări.

Un ketchup de calitate trebuie să conţină suc de roşii fiert, oţet, ghimbir, scorţişoară, oţet şi zahăr (opţional). Specialiştii recomandă un consum zilnic de trei-patru linguri de ketchup de calitate.

Mai multe