Konjac, cel mai sănătos aliment, există și în țara noastră
Konjac, un aliment ideal pentru starea de sănătate se găsește acum și în România. Despre această plantă perenă, întâlnită în Asia de Est, Japonia, China și în Indonezia, se știe că este un aliment natural 100%, fără alergeni și zaharuri, fără contraindicații și lipsit de calorii. Produsele alimentare obținute din rădăcina acestei plante sunt consumate îndeosebi de japonezi de mii de ani pentru slăbire.
Din planta konjac se prepară făină, paste făinoase și cuburi de gelină. Nutriționistul Pierre Dukan a popularizat efectele terapeutice ale plantei konjac pe care a adăugat-o în lista celor 100 de alimente permise în dieta care-i poartă numele, un regim benefic în procesul de slăbire. Persoanele care urmează Dieta Dukan au voie să consume la discreție preparatele konjac, în toate fazele dietei.
Preparatele din konjac dau senzația de sațietate
Nutriționiștii asiatici recomandă preparatele din Konjac în orice dietă, deoarece aceste alimente dau senzația de sațietate, chiar dacă nu conțin calorii. De aceea, orice aliment konjac este un aliat pentru pierderea în greutate. În același timp, în orice dietă de slăbire, consumul preparatelor de konjac nu este frustrant, deoarece nu limitează porțiile.
Konjac eate un substitut al carbohidraților
Konjac este un substitut al carbohidraților, foarte eficient pentru slăbirea rapidă, fără frustrare. În acest caz, terapeuții japonezi dau ca exemplu pastele Konjac Shiratakis Dukan care conțin de 35 de ori mai puține calorii în comparație cu pastele tradiționale. (Shiratakis conțin 9.6 Kcal / 100 g , în comparație cu pastele tradiționale pline de calorii: 364 Kcal). În același timp, tăițeii Konjac pot fi preparați în zeci de moduri. Pentru diversificarea meniurilor, pastele konjac pot fi adăugate în mâncărurile gătite în cazul dietei Dukan. În comerț, aceste paste din sunt vândute sub formă de fidea, de spaghete, de cuburi sau de blocuri de gelatină, cunoscute sub numele de Konnyaku. De aceea, în diete, konjac este un excelent ingredient anti-frustare. Deoarece aroma plantei este neutră, konjac se prepară cu sos, cu condimente sau ierburi, fiind mult mai sănătoase în comparație cu preparatele din grâu, susțin specialiștii japonezi.