La ce te ajută oțetul din cidru de mere

13 aprilie 2017 15:19   Sănătate
Ultima actualizare:

Probabil îl ai și tu în bucătărie, dar nu știai că oțetul din cidru de mere este util nu doar la prepararea salatelor și murăturilor, ci și pentru cei care suferă de hipertensiune, diabet, candidoză sau obezitate.

De-a lungul vremii, oțetul de cidru de mere a fost folosit ca leac. Se recomandă folosirea celui organic nefiltrat și nepasteurizat. De la răceală, până la tratarea unor afecțiuni ale pielii, spre exemplu, negii, acest produs, spun anumiți cercetători, s-a dovedit benefic.

Scade nivelul zahărului din sânge

Potrivit ultimelor cercetări în domeniu, oțetul din cidru de mere are un efect antiglicemic. În acest sens, experții explică faptul că oțetul blochează din procesul digerării amidonului, dar nu 100%, acesta prevenind ca o parte din acest amidon să nu fie metabolizat crescându-ți glicemia. Nu toți medicii sunt de acord cu aceast lucru și le recomandă diabeticilor să-și urmeze dieta impusă de specialist dar și tratamentul adecvat. În cazul celor cu gastropareză gastrică, problemă apărută, de regulă, la bolnavii de diabet, oțetul de mere poate chiar să le înrăutățească starea de sănătate.

Dacă ai diabet, cere neapărat sfatul medicului în legătură cu acest remediu. Alți doctori spun că dacă vei consuma oțet de mere chiar și diluat cu apă, crește aciditatea la nivelul organismului, iar rinichii și sisteml osos vor avea de suferit.

Micșorează presiunea arterială

Scade presiunea, deoarece conține potasiu care ajută în păstrarea valorilor de sodiu în limite normale, menținând astfel și o tensiune normală a sângelui. Fiind bogat în magneziu, oțetul din cidru de mere ajută la relaxarea pereților vaselor de sânge, reducând presiunea arterială.

Află pe clicksanatate.ro cum să slăbești cu oțet de cidru de mere!

Așa alegi cosmeticele pentru cadourile de Paște!

Atenție la căpușe!

Mai multe