Lămâile curăţă toxinele din corp

1 iulie 2013 13:08   Sănătate
Ultima actualizare:

Consumate cu măsură, lămâile sunt remediul cel mai indicat pentru a distruge şi elimina toxinele din organism, hrănindu-l şi revitalizându-l în acelaşi timp.

Calităţile lămâii sunt preţioase şi numeroase. Spre exemplu, are efect fluidizant asupra sângelui prea vascos, fără a împiedica procesul de coagulare în cazul rănilor. Are o influenţă benefică asupra hipertensiunii arteriale şi, în plus, în arteroscleroză, împiedicând îngroşarea pereţilor arteriali.

Lămâia este bogată în acid citric, care joacă un rol esenţial în absorbţia calciului prin intestine şi, prin urmare, în procesul de osificare al tuturor ţesuturilor. În afara acestei acţiuni de mineralizare, acidul citric neutralizează efectul acidului uric şi reduce aciditatea gastrică. Indirect, lămâia este şi un puternic antidot împotriva scorbutului printr-un element component, acidul ascorbic (vitamina C). Sucul de lămâie are o acţiune bactericidă şi antiseptică generală.

Activează globulele albe, fapt ce întăreşte organismul.

Lămâile sunt utile şi împotriva gutei, retenţiei de urină, artrită, în insuficienţă de vitamina C, inflamaţiile gurii şi gâtului, răguşeală, boli digestive, astm, nervozitate, insomnie, palpitaţii şi ajută organismul în boli de stomac şi ficat.

- ajută la ameliorarea simptomelor digestive;- excelent pentru îngrijirea pielii;- te scapă de durerile dentare;- adio, dureri de gât;- te ajută să elimini kilogramele în exces;- ajută la reglarea tensiunii arteriale;- eliberează căile respiratorii;- combate reumatismul;- un ajutor de nădejde în caz de răceală; - acţionează ca purificator al sângelui.

Cum alegi o lămâie bună:

- fructul trebuie să fie tare şi greu;- coaja trebuie să fie galben aprins şi uşor lucioasă;- petele verzi de pe coajă indică o aciditate mai mare;- coaja nu trebuie să fie aspră, pentru că fructul conţine suc puţin.

Mai multe