Laptele ne scade tensiunea

16 ianuarie 2012 14:13   Sănătate
Ultima actualizare:

Ştim de mici că un pahar de lapte băut pe zi ne face oasele mai puternice. Dar efectele benefice nu se opresc aici. Iată câteva beneficii pe care le aduc lactatele organismului nostru.

Întăreşte dinţii

Laptele e un produs foarte valoros, o sursă importantă de vitamine şi minerale, în special de calciu.

Rolul său în sănătatea sistemului osos şi a dinţilor este recunoscut de multă vreme.

Datorită acestor beneficii, majoritatea nutriţioniştilor recomandă ca laptele şi alte produse lactate să fie consumate zilnic, în cadrul unei diete echilibrate.

Previne cancerul

În cazul femeilor, consumul regulat de produse lactate scade cu până la 45% şansele de dobândire a cancerului de sân, când femeile sunt după menopauză, şi cu 65% în perioada pre-menopauză.

Este plin de nutrienţi

Laptele reprezintă un aliment ideal în procesul de creştere a copilului, deoarece conţine nutrienţii necesari pentru o alimentaţie adecvată şi contribuie la dezvoltarea armonioasă a organismului.

În acelaşi timp, laptele este o sursă bogată de calciu, fosfor, vitaminele D, B12 şi conţine, de asemenea, o cantitate importantă de proteine.

Scade tensiunea arterială

Un consum crescut de fructe şi legume, în combinaţie cu lapte şi produse lactate, cu conţinut redus de grăsimi, ajută la scăderea tensiunii arteriale mai mult decât fructele şi legumele consumate singure.

Previne diabetul

Consumarea laptelui şi a produselor lactate în locul zaharurilor rafinate şi a carbohidraţilor ajută la protejarea tinerilor supraponderali de diabetul zaharat de tip 2.

Chefirul, împotriva anemiei

Chefirul este un aliment sănătos, uşor de digerat, el dovedindu-se benefic pentru refacerea florei intestinale, întărirea sistemului imunitar, revitalizator al pielii şi adjuvant al digestiei.

În plus, datorită acţiunii bacteriilor lactice, chefirul este uşor de asimilat de organism. Specialiştii recomandă această băutură şi persoanelor care suferă de anemie.

Iaurtul vindecă stomacul

Iaurtul are numeroase beneficii digestive. El ajută la digestie, îmbunătăţeşte tranzitul intestinal, previne constipaţia.

Este totodată un bun remediu împotriva diareei. Spre deosebire de laptele dulce, iaurtul poate fi consumat şi de persoanele cu intoleranţă la lactoză. Mai mult, iaurtul cu bacterii active stimulează sistemul imunitar.

Brânza previne osteoporoza.

Brânzeturile sunt una dintre cele mai bune surse de calciu, fiind recomandate în special copiilor şi adolescenţilor pentru întărirea sistemului osos.

Brânzeturile sunt indicate inclusiv vârstnicilor, pentru prevenirea osteoporozei. Calciul se asimilează mai bine din brânzeturi decât din lapte. În 100 g brânză proaspătă de vacă se găsesc 90 mg calciu.

Mai multe