Laptele vegetal, cu plusuri și cu minusuri
Tot mai multe persoane aleg să înlocuiască laptele de vacă, de capră sau de oaie cu cel vegetal, obţinut din soia, migdale, ovăz sau cocos. Laptele vegetal este o alternativă pentru laptele obișnuit, mai ales dacă suferi de intoleranță la lactoză.
Ce trebuie să știi despre laptele vegetal
Vegetarienii și persoanele cu intoleranță la lactoză sunt cei care preferă laptele vegetal. Este slab în grăsimi și are un nivel ridicat de vitamine din grupa B. De asemenea, laptele vegetal este mai ușor de digerat decât laptele de vacă și poate fi inclus în numeroase rețete sau diete.
Este perfect pentru persoanele care au o digestie lentă sau care au probleme cu constipația. Laptele de soia conține la fel de multe proteine precum laptele de vacă, dar nu are același conținut de calciu.
Cel mai puțin nutritiv este laptele de cocos, deoarece nu conține în mod natural proteine, având doar o cantitate mică de calciu.
Nucile și migdalele sunt bogate în proteine și calciu, însă își pierd substanțele nutritive în timpul procesării. Un neajuns al laptelui vegetal este absența vitaminei D, care este conținută de unele lactate.
Află pe Clicksanatate.ro câte calorii conține fiecare tip de lapte vegetal!
Această plantă stimulează eliminarea toxinelor!Mai frumoasă cu citrice!